Ρωσία: Υπαγορευόμενες από την Ουάσινγκτον οι απερίσκεπτες κυρώσεις της Ε.Ε.

Ρωσία: Υπαγορευόμενες από την Ουάσινγκτον οι απερίσκεπτες κυρώσεις της Ε.Ε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
 Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας κατηγόρησε σήμερα την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι ασκεί «μια πολιτική υπαγορευόμενη από την Ουάσινγκτον» και διεμήνυσε ότι οι κυρώσεις, οι οποίες πλήττουν τον κλάδο της ενέργειας στη Ρωσία, θα προκαλέσουν την άνοδο των τιμών της ενέργειας στην Ευρώπη.
Οι κυρώσεις τις οποίες ανακοίνωσε η ΕΕ θα «έχουν μοιραία ως αποτέλεσμα μια άνοδο των τιμών στην αγορά της ενέργειας στην Ευρώπη», επισήμανε το ρωσικό ΥΠΕΞ.
«Το να τίθενται εμπόδια στη συνεργασία με τη Ρωσία στον τομέα-κλειδί της ενέργειας» από μέρους της ΕΕ αποτελεί ένα «απερίσκεπτο και ανεύθυνο μέτρο» από μέρους των Βρυξελλών, επισημαίνεται ακόμη στην ανακοίνωση της ρωσικής διπλωματίας.
Εξάλλου, το ρωσικό ΥΠΕΞ επέκρινε —σε ασυνήθιστα οξύ τόνο— την πολιτική της ΕΕ. «Η πολιτική της ΕΕ δεν βασίζεται πλέον σήμερα σε επαληθευμένα γεγονότα, αλλά υπαγορεύεται από την Ουάσινγκτον», υπογραμμίζεται στην ίδια ανακοίνωση, στην οποία διατυπώνεται ακόμη η εκτίμηση πως αυτές οι «αντιρωσικές κυρώσεις» καταδεικνύουν «την ανικανότητα της ΕΕ να διαδραματίσει έναν αυτόνομο ρόλο στις παγκόσμιες υποθέσεις».kathimerini

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»