Oμπάμα: Ο Τζο Μπάιντεν θα γινόταν ένας «θαυμάσιος» πρόεδρος

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ NEW YORKER

Oμπάμα: Ο Τζο Μπάιντεν θα γινόταν ένας «θαυμάσιος» πρόεδρος

Ο Τζο Μπάιντεν θα γινόταν ένας «θαυμάσιος» πρόεδρος, εκτίμησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα σε μια συνέντευξη την οποία παραχώρησε στο περιοδικό New Yorker και δημοσιεύθηκε σήμερα, ωστόσο αμφισβήτησε το εάν κατά πόσον ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών και πιθανός αντίπαλος της Χίλαρι Κλίντον προτίθεται να υπομείνει μία ακόμα προεκλογική εκστρατεία.

Oμπάμα: Ο Τζο Μπάιντεν θα γινόταν ένας «θαυμάσιος» πρόεδρος
Ο Ομπάμα στη συνέντευξή του στο New Yorker δήλωσε για τον Μπάιντεν ότι ο αντιπρόεδρός του «ξέρει καλά τη δουλειά, ξέρει όσα συνεπάγεται αυτή. Καταλαβαίνει πώς να ξεχωρίσει τα ζητήματα που είναι πραγματικά σημαντικά και ποια λιγότερο σημαντικά. Απολαμβάνει την πολιτική και διαθέτει γνωριμίες (στο Κογκρέσο) που θα τον βοηθούσαν πολύ».

«Ο Τζο θα γινόταν θαυμάσιος πρόεδρος», δήλωσε στο περιοδικό ο Ομπάμα. Η συνέντευξη αυτή θα δημοσιευθεί στο τεύχος του περιοδικού με ημερομηνία εξωφύλλου 28η Ιουλίου, ωστόσο δημοσιεύθηκε από σήμερα στον ιστότοπό του.

Ούτε η Κλίντον, ούτε ο Μπάιντεν έχουν προβεί μέχρι στιγμής σε κάποια επίσημη ανακοίνωση για το εάν σκοπεύουν να θέσουν υποψηφιότητα στις εκλογές που θα διεξαχθούν το 2016. Οι δυο τους ήταν αντίπαλοι του Ομπάμα στην κούρσα για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος το 2008.

«Αμφότεροι ο Τζο και η Χίλαρι έχουν ήδη καταφέρει πάρα πολλά στη ζωή τους», δήλωσε ο Ομπάμα στο Νιού Γιόρκερ. «Το ερώτημα είναι εάν σε αυτή τη φάση της σταδιοδρομίας τους θέλουν να υπομείνουν άλλη μια εκλογική διαδικασία».

Ο Μπάιντεν, 71 ετών, δήλωσε ότι θα περιμένει τα αποτελέσματα των ενδιάμεσων εκλογών το Νοέμβριο, πριν ανακοινώσει την απόφασή του.

«Παρά τις αμφιβολίες μου να αναλάβω αυτή τη θέση, είναι το πιο σημαντικό έργο που έχω αναλάβει ποτέ στη ζωή μου», δήλωσε ο αντιπρόεδρος Μπάιντεν στο περιοδικό, αναφερόμενος στο σημερινό του αξίωμα. «Μπορώ να πεθάνω ευτυχής χωρίς να έχω αναλάβει πρόεδρος», πρόσθεσε.

Ο Ομπάμα ο οποίος δήλωσε ευγνώμων για την πίστη του Μπάιντεν, είπε: «Πρέπει να έχεις αυτή τη φλόγα και ο Τζο είναι ο μόνος που μπορεί να δώσει απάντηση».ETHNOS

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»