Κλιμακώνεται η σύγκρουση Κωνσταντοπούλου - Μεγάρου Μαξίμου

Κλιμακώνεται η σύγκρουση Κωνσταντοπούλου - Μεγάρου Μαξίμου

Ανταλλαγή πυρών και αλληλοκατηγορίες με βαριές πολιτικές μομφές
 Κλιμακώνεται η σύγκρουση Κωνσταντοπούλου - Μεγάρου Μαξίμου
1
εκτύπωση  

Κλιμακώνεται η σύγκρουση της Ζωής Κωνσταντοπούλου με το Μέγαρο Μαξίμου λαμβάνοντας διαστάσεις ανοιχτού «πολέμου» δηλώσεων και αντιδηλώσεων με βαρύτατες πολιτικές μομφές και χαρακτηρισμούς. Μετά τα δηλητηριώδη σχόλια κυβερνητικών κύκλων ότι η Πρόεδρος της Βουλής «συμπεριφέρεται ως δικτάτορας» και ότι «θεωρεί πως είναι το θεσμικό επίκεντρο του πολιτεύματος, ενώ είναι απλά μια λάθος επιλογή», το δεύτερο «χτύπημα» κατά της επιλεγείσας από τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα κυρίας Κωνσταντοπούλου, προήλθε από το Προεδρείο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο επί της ουσίας αποδοκιμάζει την πρακτική της να συγκαλεί συνεδριάσεις της Βουλής στις οποίες δεν συμμετέχουν τα κόμματα πλην των βουλευτών της Λαϊκής Ενότητας του Π. Λαφαζάνη, στην οποία αναμένεται να προσχωρήσει, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, μετά την διάλυση της παρούσας Βουλής από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο.

Μάλιστα η ανακοίνωση του Προεδρείου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει προσχηματική την σύγκλιση της Ολομέλειας προκειμένου να συζητήσει για τις γερμανικές αποζημιώσεις και το δημόσιο χρέος (έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα της Τρίτης 25 Αυγούστου) και κάνει λόγο για «μικροκομματικές σκοπιμότητες» εκ μέρους της κυρίας Κωνσταντοπούλου, ενώ κάνει γνωστό ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «δεν θα συμμετάσχουν στις συνεδριάσεις των επιτροπών της Βουλής τις οποίες αυθαίρετα συγκαλεί η Πρόεδρος και απαρτίζονται από σύνθεση που δεν ανταποκρίνεται πλέον στην κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων και συνεδριάζουν με μονοκομματική σύνθεση».

Η απάντηση της κυρίας Κωνσταντοπούλου ήλθε από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής που συνεδρίασε παρουσία της Ραχήλ Μακρή και του Ι. Σταθά που έχουν αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ και προσχωρήσει στην ΛΑ.Ε. του κ. Λαφαζάνη. Η Πρόεδρος έκανε λόγο για «κατάπτυστη ανακοίνωση που δεν περιποιεί τιμή σε αυτούς που θέλουν να φαλκιδεύσουν την δημοκρατική λειτουργία της Βουλής», ενώ αμφισβήτησε την νομιμοποίηση του Προεδρείου της Κ.Ο. να εκπροσωπεί τον ΣΥΡΙΖΑ. Και ζήτησε «να μην προσπαθούν να συρρικνώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και στην σκιά του Μέγαρου Μαξίμου που απλώνεται βαριά στην πολιτική ζωή». Επιπλέον εγκάλεσε τα στελέχη της Κ.Ο. και προσωπικά τον γραμματέα της Χρ. Μαντά «αν έχουν το θάρρος να βάλουν την υπογραφή τους κάτω από αυτά τα κείμενα, που δεν εκφράζουν ούτε την Κ.Ο. ούτε το Προεδρείο της του οποίου είμαι μέλος», όπως είπε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος καταγγέλλοντάς τους ότι «αντιποιούνται τον ΣΥΡΙΖΑ και την Κ.Ο. του».

Είναι χαρακτηριστική των διαθέσεων που υπάρχουν η απαξιωτική αναφορά της κυρίας Κωνσταντοπούλου σε «φερόμενη ανακοίνωση του Προεδρείου της Κ.Ο.». «Και επειδή είμαι μέλος του γνωρίζω ότι δεν συνεδρίασε και από άλλα μέλη του Προεδρείου γνωρίζω ότι δεν ρωτήθηκαν ούτε ενημερώθηκαν για την σύνταξη της κατάπτυστης ανακοίνωσης», πρόσθεσε. Ενώ επιτέθηκε σε εκείνους «που έχουν αναλάβει να σκοτώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν υπογράψει συμβόλαιο πολιτικού θανάτου του ΣΥΡΙΖΑ», ενώ προειδοποίησε ότι «η Βουλή δεν αυτοκαταργείται, δεν αυτοδιαλύεται, η Βουλή λειτουργεί».

Παρά ταύτα, η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας δεν κατόρθωσε να λειτουργήσει ελλείψει απαρτίας και έτσι η Πρόεδρος έδωσε νέο ραντεβού για το μεσημέρι της Τρίτης 25 Αυγούστου, οπότε έχει κληθεί από την κυρία Κωνσταντοπούλου σε ακρόαση και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Ι. Στουρνάρας.

Κατά τα λοιπά η κυρία Μακρή ευχαρίστησε την κυρία Κωνσταντοπούλου για το σπουδαίο έργο που επιτελεί ως Πρόεδρος της Βουλής, ευχαριστίες τις οποίες ανταπέδωσε εκείνη για την συνεργασία που είχαν, ενώ εξέφρασε την ελπίδα «όταν πεθάνει αυτό το πολιτικό σύστημα, να βρεθούν εκείνοι οι πολιτικοί που θα οδηγήσουν στον ελληνικό λαό στη δικαίωση του μεγάλου ΄΄Όχι΄΄».to vima

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc