Ο Μεϊμαράκης καλεί τον Τσίπρα σε ντιμπέιτ

ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΠΡΟΩΡΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Ο Μεϊμαράκης καλεί τον Τσίπρα σε ντιμπέιτ

Η κατάθεση επισήμως της πρόσκλησης προς τον κ. Τσίπρα να συμμετάσχει σε μια τηλεοπτική συζήτηση εφ΄ όλης της ύλης θα είναι η πρώτη ουσιαστικά προεκλογική κίνηση που θα κάνει ο κ. Μεϊμαράκης, αμέσως μετά την (και τυπικά) προκήρυξη των εκλογών.

Σε τηλεοπτική συζήτηση εφ' όλης της ύλης αναμένεται να καλέσει ο πρόεδρος της ΝΔ Β. Μεϊμαράκης τον απερχόμενο πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα
Σε τηλεοπτική συζήτηση εφ' όλης της ύλης αναμένεται να καλέσει ο πρόεδρος της ΝΔ Β. Μεϊμαράκης τον απερχόμενο πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα
Ο πρόεδρος της ΝΔ θα ζητήσει από τον απερχόμενο πρωθυπουργό να συζητήσουν είτε οι δυο τους είτε μαζί με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς (είτε και τα δύο) στο πλαίσιο τηλεοπτικού ντιμπέιτ προκειμένου εκεί να τεθούν θέματα που θα αφορούν τα όσα έγιναν τους τελευταίους 7 μήνες και να μιλήσουν για την επόμενη μέρα. Η επιλογή αυτή είναι απολύτως ενδεικτική της στρατηγικής που έχει ήδη επιλέξει η ΝΔ και η οποία έχει ως στόχο:
  • Την αποδόμηση του πολιτικού προφίλ του κ. Τσίπρα.
  • Την ανάδειξη των λαθών και των παραλείψεων που έγιναν το τελευταίο διάστημα.
  • Την καταγγελία ότι δεν έχει ούτε την πολιτική ούτε τα πρόσωπα για να οδηγήσει τη χώρα μακριά από τη μνημονιακή εποχή.
Η πρωτιά
Για τον κ. Μεϊμαράκη η εκλογική πρωτιά, έστω και με μία ψήφο διαφορά, είναι απολύτως εφικτή, καθώς πιστεύει ότι η ΝΔ μπορεί να συσπειρώσει ψηφοφόρους που το τελευταίο διάστημα είχαν κάνει άλλες πολιτικές επιλογές (ΑΝΕΛ ή ακόμη και ΣΥΡΙΖΑ), πιστεύοντας τις υποσχέσεις του απερχόμενου πρωθυπουργού και του κ. Καμμένου. Σε non paper που διανεμήθηκε χθες σε βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καταγγέλλονται οι αρχηγοί του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ ότι ενώ είχαν τη δεδηλωμένη, «επέλεξαν την οδό του πολιτικού τυχοδιωκτισμού».
Σημειώνεται επίσης ότι είναι εφικτός στόχος για τη ΝΔ «να κερδίσει τις εκλογές έστω και με μία ψήφο για να βγάλει τη χώρα από τον βούρκο και να αποκαταστήσει στους πολίτες το αίσθημα ασφάλειας, σταθερότητας και εξόδου από την κρίση». «Ο κ. Τσίπρας ήταν μαζί με τον κ. Λαφαζάνη, τον κ. Βαρουφάκη και όλους τους διαφωνούντες» προστίθεται στο κείμενο, «έλεγαν τα ίδια, πίστευαν τα ίδια, συμφωνούσαν σε όλα. Ο κ. Τσίπρας διόρισε τους υπουργούς του, την πρόεδρο της Βουλής, τους κοινοβουλευτικούς του εκπροσώπους, τους προέδρους των κοινοβουλευτικών επιτροπών, τους επικεφαλής στους διεθνείς οργανισμούς.
Μαζί και αχώριστοι ήσαν μέχρι την επομένη του δημοψηφίσματος. Πότε διαφώνησαν;». «Οι Ελληνες δεν μπορούν να παρακολουθούν άλλη μια θεατρική παράσταση του διαχρονικού έργου ?Διάσπαση της Αριστεράς?. Σκοπός τους είναι να υφαρπάξουν την ψήφο των μετριοπαθών Ελλήνων που θέλουν συμφωνία για να παραμείνει η χώρα στο ευρώ μέσω του ΣΥΡΙΖΑ Α' και την αντιμνημονιακή ψήφο μέσω του ΣΥΡΙΖΑ Β'».
Σε οργανωτικό επίπεδο, ο κ. Μεϊμαράκης συγκρότησε ήδη την Κεντρική Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα και χθες πραγματοποιήθηκε η πρώτη της συνεδρίαση. Σε αυτή μετέχουν όλα τα κορυφαία στελέχη της ΝΔ, όπως είναι οι Ντ. Μπακογιάννη, Μ. Βορίδης, Δ. Σταμάτης, Κυρ. Μητσοτάκης, Ν. Δένδιας κ.ά., γεγονός απολύτως ενδεικτικό της ενότητας της κεντροδεξιάς. Είχαν προηγηθεί επικοινωνίες του προέδρου της ΝΔ με τον κ. Κ. Καραμανλή, τον κ. Αντ. Σαμαρά και την κυρία Ντ. Μπακογιάννη, οι οποίοι ενημερώθηκαν για την προεκλογική στρατηγική του κόμματος.
Γιάννης Σαραντάκος

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»