Ξαφνική εμπλοκή με Τσακαλώτο και Γαβριήλ

Ξαφνική εμπλοκή με Τσακαλώτο και Γαβριήλ

Αποφασισμένος να απαντήσει άμεσα και χωρίς καθυστέρηση στην ξαφνική εμπλοκή που προέκυψε σχετικά με τη συμμετοχή ή όχι στις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ δύο στελεχών με σημαίνοντα ρόλο στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, των κ.κ. Τσακαλώτου και Σακελλαρίδη, είναι ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

<p>  Θολό τοπίο στον ΣΥΡΙΖΑ για το αν οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γαβριήλ Σακελλαρίδης θα είναι στις λίστες</p>
Θολό τοπίο στον ΣΥΡΙΖΑ για το αν οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γαβριήλ Σακελλαρίδης θα είναι στις λίστες
Η φήμη άλλωστε που κυκλοφόρησε με ιλιγγιώδεις ρυθμούς και είχε ως βάση τις δεύτερες σκέψεις βουλευτών από την τάση των «53» του ΣΥΡΙΖΑ για τη συμμετοχή τους στα ψηφοδέλτια, προκάλεσε με την ίδια ταχύτητα νέο πονοκέφαλο στο Μέγαρο Μαξίμου μετά την αποχώρηση της «Αριστερής Πλατφόρμας».
Εγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο Μαξίμου μόλις πληροφορήθηκαν για την αμφίθυμη στάση της εν λόγω στάσης μπροστά στην κρίσιμη συγκυρία, επιχείρησαν να αποκτήσουν καθαρή εικόνα για τις προθέσεις των στελεχών τους - ωστόσο ο κ. Τσίπρας διαμήνυσε στους συνεργάτες του ότι περιμένει... σαφείς απαντήσεις στα αυτονόητα ερωτήματα από τους βουλευτές του.
Ο νυν υπουργός Οικονομικών, Ε. Τσακαλώτος, βρισκόταν για ολιγοήμερες διακοπές στην Πρέβεζα, ενώ ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, σε επικοινωνία που είχε με το «Εθνος» και συγκεκριμένα στο ερώτημα αν έχει αποφασίσει να αποχωρήσει από τις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ που θα δώσουν τη μάχη στις προσεχείς εκλογές δήλωσε: «Δεν έχω λάβει καμία τέτοια απόφαση!».
Ωστόσο -αξίζει να σημειωθεί- ουδείς εκ των δύο κυβερνητικών βουλευτών έσπευσε με επίσημο τρόπο να πάρει δημοσίως καθαρή θέση, κάτι βέβαια που μπορεί να συμβεί σήμερα.
Κάποιες πληροφορίες επιμένουν ότι όλα θα εξαρτηθούν και από την απόφαση που θα λάβει σήμερα η τάση του που θα συνεδριάσει εκ νέου για να περάσει από κρησάρα τα νέα δεδομένα μετά την υπογραφή του τρίτου μνημονίου.
Είναι βέβαια πασιφανές ότι στην τάση των «53» είναι αρκετοί οι βουλευτές που εξετάζουν το ενδεχόμενο αποχώρησής τους από τα ψηφοδέλτια - στελέχη κοντά στον Αλ. Τσίπρα δεν αποφεύγουν να τους χρεώσουν την πρόθεση για «ηρωική έξοδο», όπως σκοπεύουν να κάνουν και κάποιοι εκ των «παρόντων» στην πρόσφατη ψηφοφορία.
Για παράδειγμα εκτός λίστας μπορεί να βρεθούν αυτοβούλως οι κ. Τ. Χριστοδουλοπούλου, Ανέττα Καββαδία και ο Θ. Δρίτσας.
Το σίγουρο είναι ότι έμπιστοι συνεργάτες του κ. Τσίπρα έχουν λάβει την εντολή να βολιδοσκοπήσουν στελέχη που με τη συμμετοχή τους στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να στηρίξουν την απόφαση για τη διεύρυνση του κόμματος σε άλλες προοδευτικές δυνάμεις. Αυτό βέβαια προκαλεί αναταράξεις (και στους «53») στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς νυν και εν δυνάμει υποψήφιοι βουλευτές θέλουν να εξασφαλίσουν εκλόγιμες θέσεις στις λίστες.
Σύμφωνα πάντως με τον σχεδιασμό της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα θα ανακοινωθούν τα μέλη που θα συμμετάσχουν στην Επιτροπή Προγράμματος με επικεφαλής τον Αριστείδη Μπαλτά (και στην οποία ενεργό ρόλο λέγεται ότι θα έχει ο κ. Τσακαλώτος, ο κ. Σταθάκης κ.ά.), στην Επιτροπή Επικοινωνίας όπου εκτός από την Ολγα Γεροβασίλη και τον Αγγελο Τσέκερη είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμβάλουν οι κ.κ. Σακελλαρίδης και Μιχόπουλος και στην Ομάδα κατάρτισης των ψηφοδελτίων, όπου ισχυρό ρόλο θα έχουν οι κ.κ. Φλαμπουράρης, Παππάς αλλά και πρόσωπα με ανοιχτές γέφυρες σε στελέχη της διεύρυνσης.
Το «σύνθημα» της προεκλογικής εκστρατείας του κυβερνώντος κόμματος θα είναι απόλυτα συνδεδεμένο με το μήνυμα-κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ «για ισχυρή εντολή τετραετίας» με τη δέσμευση ότι ο Αλ. Τσίπρας και η ομάδα του μπορούν να εξασφαλίσουν λύση για το χρέος και κλίμα πολιτικής σταθερότητας. Μπορεί δε κυβερνητικά στελέχη να δηλώνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να προχωρήσει σε κυβέρνηση συνεργασίας καθώς εκτιμά ότι θα εξασφαλίσει τον στόχο της αυτοδυναμίας, αλλά ο κ. Φλαμπουράρης χθες το βράδυ μιλώντας στο Σκάι απέκλεισε το ενδεχόμενο επανάληψης των εκλογών εάν δεν φτάσει στην αυτοδυναμία και άφησε να εννοηθεί ότι η κάλπη θα δείξει τον δρόμο των όποιων συμμαχιών.
«Οι συνεργασίες γίνονται στη βάση κοινού στρατηγικού στόχου, στη βάση κοινής συμφωνίας. Με το παλιό φθαρμένο πολιτικό σύστημα δεν υπάρχει περιθώριο σύγκλισης», υποστήριξε δε σε συνέντευξή της στο real.fm η κυβερνητική εκπρόσωπος, Ολγα Γεροβασίλη.ethnos
ΦΩΦΗ ΓΙΩΤΑΚΗ

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»