Μεϊμαράκης: Αλαζόνας και λίγος ο Τσίπρας-Βιάζεται να δραπετεύσει

«ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΡΙΖΑΜΕ, ΕΚΕΙΝΟΣ ΕΣΚΑΒΕ ΤΟΝ ΛΑΚΚΟ ΜΑΣ»

Μεϊμαράκης: Αλαζόνας και λίγος ο Τσίπρας-Βιάζεται να δραπετεύσει

Σφοδρή επίθεση στον Αλ. Τσίπρα εξαπέλυσε κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, ο πρόεδρος του κόμματος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, χαρακτηρίζοντας τον πρωθυπουργό «μικρό, ψεύτη και αλαζόνα...που αρνήθηκε τον διάλογο, περιφρόνησε το Σύνταγμα και βρίσκεται σε πανικό». Πρόσθεσε ότι με την προκήρυξη εκλογών, ο Αλ. Τσίπρας στην ουσία αιφνιδίασε το κόμμα και τους συντρόφους του, ενώ υποστήριξε ότι κανείς άλλος πρωθυπουργός δεν προκάλεσε τόσο μεγάλο κακό σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, γι' αυτό σπεύδει τώρα «να δραπετεύσει».

Μεϊμαράκης: Αλαζόνας και λίγος ο Τσίπρας-Βιάζεται να δραπετεύσει
«Την ώρα που εμείς δίναμε την στήριξή μας στα μεγάλα, εκείνος ασχολούνταν με τα πολύ μικρά και μας είπε χθες ότι από τις 12 Ιουλίου είχε βάλει στο μυαλό του τις εκλογές...Έσκαβε τον λάκκο μας», ανέφερε ο Ευ. Μεϊμαράκης, διερωτώμενος γιατί εφόσον ο πρωθυπουργός έχει ήδη υπογράψει το νέο μνημόνιο, οδηγεί την χώρα ξανά στις κάλπες, ζητώντας νέα λαϊκή εντολή.
 

Όπως είπε, με την εξαγγελία των εκλογών μόνο η ΝΔ δεν αιφνιδιάστηκε και επανέλαβε το αίτημά του για μια τηλεοπτική αναμέτρηση: «Ήδη ζήτησα δύο ντιπέιτ, ένα με όλους τους αρχηγούς και ένα με τον κ. Τσίπρα. Του λέω από τώρα "όποτε θέλει, με όποιους όρους θέλει"».
Xαρακτήρισε επίσης τον Αλ. Τσίπρα, «μικρό, λίγο» και «ψεύτη», επισημαίνοντας:
«Επέδειξε καθεστωτική νοοτροπία και αλαζονεία και άρχισε να κρύβεται. Έδειξε ότι περιφρονεί το Σύνταγμα, έδειξε ότι είναι σε πανικό. Τον παρακολουθούμε αλλά δεν τον ακολουθούμε».
Τον κατηγόρησε παράλληλα ότι δεν εφήρμοσε τίποτα από όσα είχε υποσχεθεί και αντιμετώπισε με ψέματα τους ίδιους τους συντρόφους του και τις αποκαλύψεις για τα κυβερνητικά σχέδια εξόδου της χώρας από το ευρώ.
«Είπε πολλά ψέματα που στοιχίζουν όμως στη χώρα. Έλεγε ότι θα σκίσει το μνημόνιο και τελικά έφερε το χειρότερο μνημόνιο» υπογράμμισε, λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός αντιμετώπισε την Βουλή σαν την Κουμουνδούρου.
«Νταούλια και ριφιφί»«Εγώ δεν είμαι ''δήθεν'' όπως εκείνος και δεν πρόκειται να πω ψέματα», τόνισε ο Ευ. Μεϊμαράκης, προσθέτοντας: «Αναρωτιέται κανείς υπάρχουν ακόμη πολίτες που θέλουν να τον ακούνε και τον εμπιστεύονται;».
«Όταν έλεγε ότι θα παίζει τα νταούλια και θα χορεύουν οι αγορές τα πίστευε; Ήταν θέμα ασχετοσύνης ή πρόκειται για απόπειρα εξαπάτησης του λαού; (...) Τώρα δείχνει λίγο αφελής, αυτό μπορεί να καταγραφεί ως προτέρημα; Μπορούμε να τον εμπιστευτούμε και να τον ψηφίσουμε; Πρέπει να μας απαντήσει» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ, συμπληρώνοντας ότι οι 7 μήνες διακυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου κόστισαν πολύ ακριβά στην χώρα.
«Κανένας άλλος πρωθυπουργός δεν έφερε τόσο αρνητικά αποτελέσματα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Αν υπήρχε σχετικό βραβείο Γκίνες, θα το είχε σαρώσει» πρόσθεσε, κατηγορώντας την κυβέρνηση για ανευθυνότητα.
«Πέρυσι στην ΔΕΘ έκαναν πραγματικό ριφιφί για τις ψήφους των πολιτών, γνώριζαν ότι έλεγαν ψέματα. Ο κόσμος πλήρωσε ακριβά τα ψέματα Τσίπρα-Καμμένου. Δεν είναι τυχαίο ότι δραπετεύουν τώρα. Βιάζονται να φύγουν πριν έλθουν οι φόροι, ο ΕΝΦΙΑ, οι αυξήσεις στον ΦΠΑ. Πριν ο κόσμος νιώσει τις συνέπειες της ασυνέπειάς τους στην τσέπη τους. Εμείς δεν πρόκειται να μοιράσουμε κάλπικες υποσχέσεις. Όπου και όπως μπορούμε θα λέμε την αλήθεια».
«Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλη αστάθεια και αβεβαιότητα, δεν αντέχει άλλους μαθητευόμενους φακίρηδες, ανεύθυνους να παίζουν την χώρα στα ζάρια. Χρειάζεται ειλικρίνεια, συνεννοήσεις, συναινέσεις και συμφωνίες των πολιτικών δυνάμεων» ανέφερε ακόμη ο Β. Μεϊμαράκης και πρόσθεσε:
«Εμείς βάλαμε πλάτη όποτε χρειάστηκε, είπαμε ''ναι'' στην Βουλή και μιλάμε με όλους...Ξεκινάμε έτοιμοι, μαζί με τον πολίτη, για μια καλύτερη Ελλάδα, αυτό θα είναι το σύνθημά μας».
Ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι χρειάζεται πολιτική σταθερότητα για να επανέλθει η οικονομία. Στόχος είναι όπως είπε η έξοδος από το νέο κύκλο ύφεσης και η επανεκκίνηση της οικονομίας με νέες επιχειρήσεις και νέες θέσεις εργασίας. Ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο που να αξιοποιεί την γεωπολιτική θέση της χώρας. «Χρειάζονται για αυτό μεγάλες μεταρρυθμίσεις με πρώτη την αναδιάρθρωση του κράτους» ανέφερε και έθεσε ως προτεραιότητά την δημιουργία φιλικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος, την στήριξη της ανταγωνιστικότητας και την μείωση των φορολογικών συντελεστών μόλις σταθεροποιηθεί η οικονομία.
Για εκλογές και ψηφοδέλτιαΑναφερόμενος στην προεκλογική εκστρατεία που θα διεξάγει η ΝΔ, ο Β. Μεϊμαράκης ανέφερε:
«Ξεκινάμε τον αγώνα για να γυρίσουμε σελίδα στην ιστορία της χώρας...Στηρίζομαι πάρα πολύ στο ότι οι βουλευτές θα δώσουν την μάχη στο νόμο τους και ότι θα πειθαρχήσουν και θα πάνε συντεταγμένα με ενιαίο πολιτικό λόγο, γιατί είναι ώρα μάχης και στην μάχη πειθαρχούμε».
Πρόσθεσε ότι το κόμμα έχει και πρόγραμμα και πρόταση διακυβέρνησης που θα την παρουσιάσει ολοκληρωμένη στην ΔΕΘ. Επίσης, ανέφερε ότι όλοι οι βουλευτές θα είναι ξανά στην πρώτη γραμμή της μάχης και θα είναι ξανά στα ψηφοδέλτια του κόμματος:
«Υπάρχει πρόταση της ΝΔ και οφείλουμε να την επικαιροποιήσουμε και θα παρουσιάσουμε στην ΔΕΘ. Τόνισα από την πρώτη στιγμή ότι όλοι οι βουλευτές θα είναι ξανά στην πρώτη γραμμή της μάχης, γιατί τους εμπιστεύτηκαν οι πολίτες πριν από λίγους μήνες. Θεωρώ αντιδημοκρατικό μια επιτροπή να παρέμβει στην βούληση του εκλογικού σώματος. Το θέμα δεν είναι ποιος θα μπει στα ψηφοδέλτια. Όλοι εκφράζουν τη ΝΔ. Όσοι δεν θέλουν να είναι υποψήφιοι για διάφορους λόγους δεν σημαίνει ότι φεύγουν από τον αγώνα».
Δ.Ρ. www.ethnos.gr

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»