Μηδενική ανοχή στους ακροδεξιούς

Μηδενική ανοχή στους ακροδεξιούς

O αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ επισκέπτεται σήμερα τους πρόσφυγες στην πόλη Χαντενάου. Χθες το βράδυ συνεχίστηκαν οι συγκρούσεις μεταξύ αριστερών διαδηλωτών και ακροδεξιών ωστόσο με λιγότερη ένταση.
Ο Σοσιαλδημοκράτης πολιτικός και αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ είναι το πρώτο μέλος της κυβέρνησης που θέλει να σχηματίσει προσωπική άποψη για την κατάσταση στην πόλη Χαντενάου, επισκεπτόμενος τον καταυλισμό των προσφύγων. Κατά την άφιξη του δήλωσε πως θα πρέπει να επιδειχθεί μηδενική ανοχή στους ακροδεξιούς και ότι θα πρέπει να ενισχυθεί και να στηριχθεί ο δήμαρχος της πόλης Γιούργκεν Όπιτζ.
Σύμφωνα πάντως με την αστυνομία, η χθεσινή νύχτα κύλησε «σχετικά ήρεμα» μετά τις πρόσφατες βίαιες συγκρούσεις που είχαν σαν αποτέλεσμα να τραυματιστούν 30 αστυνομικοί. Στην πόλη, αυτή την ώρα, βρίσκονται σε ετοιμότητα 170 άνδρες των αρχών ασφαλείας ενώ οχήματα με αντλίες νερού βρίσκονται επίσης σε ετοιμότητα.
Από χθες το βράδυ ισχύει ένα ιδιαίτερο καθεστώς ελέγχου γύρω από τον καταυλισμό των προσφύγων σύμφωνα με το οποίο η αστυνομία μπορεί να προχωράει χωρίς κάποια ιδιαίτερη αφορμή σε έλεγχο ταυτοτήτων και να ελέγχει τσάντες με σκοπό να διαπιστώσει εάν μεταφέρονται όπλα και εκρηκτικά.
Να σπάσει τη σιωπή της η Μέρκελ
Διαδηλωτές αλληλέγγυοι με τους πρόσφυγες
Διαδηλωτές αλληλέγγυοι με τους πρόσφυγες
Χθες το βράδυ σημειώθηκαν εκ νέου επεισόδια μεταξύ μελών του αντιφασιστικού μετώπου και ακροδεξιών. Η αστυνομία παρενέβη κάνοντας χρήση γκλοπ και σπρέι με πιπέρι.
Η Καταρίνα Κένιχ, βουλευτής του τοπικού κοινοβουλίου του κόμματος «Η Αριστερά», δήλωσε στο πρώτο γερμανικό πρόγραμμα ARD πως περίπου 200 με 300 αριστεροί διαδήλωναν ειρηνικά κοντά στον καταυλισμό προσφύγων. Κατά την αποχώρησή τους δέχθηκαν επίθεση από τους ακροδεξιούς. Η ίδια δήλωσε πως την παραξένεψε το γεγονός ότι η αστυνομία δεν κινήθηκε κατά των ακροδεξιών αλλά εναντίον των αριστερών.
Ο Χριστιανοδημοκράτης πολιτικός Γκέερτ Μακενρότ και επιτετραμμένος για θέματα αλλοδαπών στην Σαξονία δήλωσε πως θα πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να προστατευθούν αποτελεσματικότερα οι πρόσφυγες. «Σε περίπτωση που δεν επαρκεί η αστυνομική παρουσία ίσως θα μπορούσαν να απαγορευθούν οι διαδηλώσεις μπροστά από τους προσφυγικούς καταυλισμούς» δήλωσε.
Τέλος, η ΓΓ των Σοσιαλδημοκρατών Γιασμίν Φαχίμι κάλεσε την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ να σπάσει τη σιωπή της και να πάρει σαφή θέση.
Η Άνγκελα Μέρκελ υποδέχεται σήμερα στην καγκελαρία τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ για να συζητήσουν το θέμα της κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής αναφορικά με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.
Μαρία Ρηγούτσου / tagesschau.de

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»