Επιστρέφουν «ημέρες 2015», εκτιμά η Ν.Δ.

ΓΙΩΡΓΟΣ Π. ΤΕΡΖΗΣ
«Η κυβέρνηση έχει χάσει την εμπιστοσύνη του λαού», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυρ. Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN.
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Ημέρες του 2015 βλέπει η Νέα Δημοκρατία να αναβιώνουν μετά και τις νέες καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της συμφωνίας με τους θεσμούς, αλλά και μετά τη χθεσινή συνέντευξη των τριών υπουργών, που άφησε «γεύση» μονομερών ενεργειών εκ μέρους της κυβέρνησης Τσίπρα.

Στο επιτελείο του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη θεωρούν ότι απώτερος στόχος του κ. Αλ. Τσίπρα και των συνεργατών του είναι να εξωθήσουν τη διαπραγμάτευση στα άκρα με διττό στόχο: είτε να διασφαλίσουν την όποια καλύτερη συμφωνία, ενδεχομένως και μέσω πολιτικών παρεμβάσεων, είτε, σε περίπτωση κατάρρευσης αυτού του σεναρίου, να οδηγήσουν εκ νέου σε οριακές καταστάσεις, προκειμένου να εκβιάσουν την ψήφο των βουλευτών των δύο κομμάτων της συμπολίτευσης, αλλά και της Νέας Δημοκρατίας. Το ίδιο έπραξαν και τον περασμένο Ιούλιο και Αύγουστο, έφεραν ένα πακέτο και οδήγησαν το πολιτικό σύστημα να ψηφίσει γιατί η χώρα βυθιζόταν, σχολιάζει στην «Κ» στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη, την ίδια ώρα που ο εκπρόσωπος του κόμματος Γ. Κουμουτσάκος διαμηνύει ότι «το έργο είναι παιγμένο ξανά και ξανά, από την “επικείμενη συμφωνία” στη “σύγκρουση”, και από τη “σύγκρουση” στην οδυνηρή για τους πολίτες συνθηκολόγηση. Ομως, αυτή τη φορά, η παράσταση δεν κόβει εισιτήρια…».

Την ίδια στιγμή, η αξιωματική αντιπολίτευση βρίσκεται υπό τη στενή παρακολούθηση των Ευρωπαίων εταίρων αλλά και των υπεραντλαντικών συνομιλητών της, όχι μόνον για τη στάση της έναντι της όποιας συμφωνίας έλθει στη Βουλή αλλά και για την ετοιμότητά της να κυβερνήσει εφόσον το αίτημα που έχει επισήμως διατυπώσει για εκλογές ικανοποιηθεί. Κάτι που διαπίστωσε και ο ίδιος ο πρόεδρος της Ν.Δ. όταν ερωτήθηκε σχετικά σε συνέντευξή του στο CNN: «Η κυβέρνηση έχει χάσει την εμπιστοσύνη του λαού. Εχει μπουχτίσει ο λαός με αυτήν την κυβέρνηση. Δεν ξέρω τι είναι αυτό που μπορεί να προκαλέσει εκλογές. Εμείς, όμως, είμαστε έτοιμοι και θα τις κερδίσουμε. Η Ελλάδα χρειάζεται μια κυβέρνηση που θα είναι υπέρ της επιχειρηματικότητας. Μια κυβέρνηση που θα φέρει πίσω στην Ελλάδα την ανάπτυξη». Αντίστοιχα μηνύματα στέλνουν και τα στελέχη του κόμματος, υπενθυμίζοντας σε όσους ζητούν στήριξη προς τα κυβερνητικά μέτρα ότι «οι χώρες δεν κυβερνώνται με διπλές πλειοψηφίες».

Πέρα, όμως, από τις εξελίξεις στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό, το ενδιαφέρον του κ. Μητσοτάκη στρέφεται και στα εσωκομματικά, καθώς έπονται τα συνέδρια της ΟΝΝΕΔ (15-17 Απριλίου) και τη Νέας Δημοκρατίας (22-24 Απριλίου). Εκτός από τις εσωκομματικές ισορροπίες, «πονοκέφαλο» (σ.σ. ευχάριστο εν προκειμένω) αποτελεί και η αξιοποίηση των εκατοντάδων πολιτών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Νέας Δημοκρατίας και υπέβαλαν τα βιογραφικά τους προκειμένου να μετέχουν στις γραμματείες και στην παραγωγή προγραμματικού λόγου. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει κίνηση αναθέρμανσης των σχέσεων με αυτό τον κόσμο από την ηγεσία της Ν.Δ, ενώ σε συνέχεια της δράσης symmetexw.nd.gr, υπό τον αναπληρωτή γραμματέα του κόμματος Λευτ. Αυγενάκη, θα επιχειρηθεί το ίδιο το συνέδριο της Ν.Δ. να αποτελέσει το πρώτο «πείραμα» για το άνοιγμα του κόμματος στα μη μέλη. Αυτό θα γίνει, κυρίως, μέσω των παράλληλων εκδηλώσεων - στρογγυλών τραπεζιών κατά τη διάρκεια του τριημέρου, με πρώτη χρονικά την εκδήλωση της Γραμματείας Οικουμενικού Ελληνισμού. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται, ενδεικτικά, εκδηλώσεις για τον αναγκαίο εκσυγχρονισμό του συνδικαλιστικού κινήματος, για τον ρόλο των γυναικών, ειδικά σε θέσεις ευθύνης, για το αγροτικό, τη συνταγματική αναθεώρηση και τις νεοφυείς επιχειρήσεις.

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc