Η Γερμανία θέλει παράταση συνοριακών ελέγχων στο Σένγκεν

http://www.dw.com/el/

Σύμφωνα με την εφημερίδα Die Welt, η Γερμανία και πέντε ακόμη ευρωπαϊκά κράτη ζητούν από την Κομισιόν να επιτρέψει την παράταση των εσωτερικών συνοριακών ελέγχων, οι οποίοι επανήλθαν εξαιτίας των προσφυγικών ροών.




Η Γερμανία και πέντε ακόμη χώρες (Γαλλία, Αυστρία, Βέλγιο, Δανία και Σουηδία) ασκούν, σύμφωνα με πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας Die Welt, πιέσεις προκειμένου να τους επιτραπεί η διενέργεια ελέγχων στα εθνικά τους σύνορα εντός του χώρου Σένγκεν από τα μέσα Μαΐου και για ένα πρόσθετο διάστημα τουλάχιστον έξι μηνών.
Η γερμανική εφημερίδα επικαλείται επιστολή των παραπάνω χωρών προς τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Φρανς Τίμερμανς και τον αρμόδιο επίτροπο για τη Μετανάστευση Δημήτρη Αβραμόπουλο, με την οποία καλούν τις Βρυξέλλες να ενεργοποιήσουν τον αναγκαίο μηχανισμό, όπως προβλέπει ο κώδικας συνόρων του Σένγκεν. Στην επιστολή οι δύο αξιωματούχοι καλούνται να υποβάλουν σχετική πρόταση προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.
«Ανεπαρκής η προστασία στα εξωτερικά σύνορα»
Οι έξι χώρες αναγνωρίζουν στην επιστολή τους ότι η κατάσταση στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ είναι μεν λιγότερο δραματική σε σύγκριση με το παρελθόν, «όμως σε ορισμένους τόπους υπάρχουν ακόμη διαρκείς παραλείψεις». Όπως σημειώνει η Welt, «σε κυβερνητικούς κύκλους του Βερολίνου λέγεται ότι οι έλεγχοι πρέπει επιπλέον να παραταθούν και για να ελεγχθεί καλύτερα η άτακτη μετανάστευση εντός του χώρου Σένγκεν».
Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, πληροφορημένοι κύκλοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής συγκλίνουν στο ότι η Κομισιόν «θα δώσει στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας πράσινο φως για παράταση των συνοριακών ελέγχων, διότι η προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ εξακολουθεί να είναι ανεπαρκής».
Άρης Καλτιριμτζής
http://www.dw.com

Comments

lornion said…
η Γερμανία μεθοδικά και με προτάσεις δημιουργεί νέο άξονα στην Ευρώπη με κυρίαρχία και καπέλωμα της υπάρχουσας ΕΕ.

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»