Ο καλός τραμπούκος

 

Ο καλός τραμπούκος

4
εκτύπωση  

Σε κοινό τραμπούκο της νύχτας έχει εξελιχθεί ο υπουργός του Τσίπρα Πολάκης. Απειλεί να χώσει τρία μέτρα κάτω από τη γη αυτούς που δεν του αρέσουν. Και δεν απειλεί μόνον έναν άνθρωπο, ένα πρόσωπο, κάτι που έτσι κι αλλιώς θα ήταν από μόνο του απολύτως απεχθές, απαράδεκτο, πολιτικά και ποινικά κολάσιμο, αλλά, μαζί απειλεί και την ελευθερία του Τύπου, καθώς εν προκειμένω απευθύνεται σε δημοσιογράφο.
Δυστυχώς, με αυτή την κυβέρνηση του Τσίπρα, όλα πια μπορεί να τα περιμένει κανείς: άνθρωπος που έβαλε έναν ολόκληρο λαό να ψηφίσει «Όχι» για να το κάνει «ναι» και μάλιστα με τον πιο επαχθή και παραδομένο για τη χώρα τρόπο, δεν σταματά μπροστά σε τίποτα. Δεν έχει φραγμό, δεν έχει ηθικό όριο, δεν έχει αξίες, όπως δεν έχει και αξία.
Οι άνθρωποι νομίζουν ότι μπορούν να φέρουν το φασισμό στην Ελλάδα και αυτό επιχειρούν. Είναι φυσικά για γέλια. Θα παραδώσουν σύντομα και θα παραδοθούν στην αισχύνη της Ιστορίας.
Πάντως, ο εν λόγω τραμπούκος, είναι καλός. Καλός και χρήσιμος. Κι αυτό επειδή επιταχύνει τις διαδικασίες.
Βοηθάει να κατανοήσουν όλοι μια ώρα αρχίτερα με τι κρυφοφασίστες έχουμε μπλέξει – όχι πως δεν φταίμε φυσικά, να μην βγάζουμε την ουρά μας απ’ έξω: φταίμε.
Μακάρι να χε κι άλλους τέτοιους ο Τσίπρας. Γιατί αυτό είναι το αληθινό πρόσωπό του. Όχι το χαζοχαρούμενο υφάκι που ο ίδιος φοράει, αλλά η φάτσα του τραμπούκου Πολάκη.
Και πρέπει όλοι οι Έλληνες να το δουν και να το καταλάβουν.

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc