Ν.Δ.: Νέα συμμαχία στον χάρτη της κεντροδεξιάς παράταξης - μαζί Μητσοτάκηδες - Καραμανλήδες


Ν.Δ.: Νέα συμμαχία στον χάρτη της κεντροδεξιάς παράταξης - μαζί Μητσοτάκηδες - Καραμανλήδες

Δείπνο στη Ντόρα Μπακογιάννη διοργανώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο πατρικό σπίτι της οικογένειας Καραμανλή στην Πρώτη Σερρών
Ν.Δ.: Νέα συμμαχία στον χάρτη της κεντροδεξιάς παράταξης - μαζί  Μητσοτάκηδες - Καραμανλήδες
5
εκτύπωση  

Ένα ισχυρό μέλος της οικογένειας Μητσοτάκη στο σπίτι της οικογένειας Καραμανλή που έχει το…οικόσημο της κεντροδεξιάς παράταξης; «Μια πολύ φυσιολογική εξέλιξη που δείχνει ότι πολλά έχουν αλλάξει σε σχέση με το παρελθόν» τονίζει με νόημα ιστορικό στέλεχος της κεντροδεξιάς. Και όμως, η σημερινή κατάσταση στη Ν.Δ. έχει ρίξει τις παλαιότερες διαχωριστικές γραμμές και πλέον μια νέα συμμαχία έχει αρχίσει να διαμορφώνεται στον χάρτη της κεντροδεξιάς παράταξης.
Παράλληλα, αυτή η παρασκηνιακή συμμαχία δημιουργεί νέες συνθήκες και στο εσωτερικό της Ν.Δ. και αλλάζει τα δεδομένα, αφού πλέον εξουδετερώνεται και το σενάριο που διακινούσαν διάφοροι για υπόγειες σχέσεις τμήματος των «καραμανλικών» με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και κεντρικούς συνεργάτες του, όπως τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά.
Το δείπνο που διοργανώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο πατρικό σπίτι της οικογένειας Καραμανλή στην Πρώτη Σερρών, όπως αποκάλυψε το Βήμα της Κυριακής, για να…τιμήσουν την φιλοξενούμενη Ντόρα Μπακογιάνη, είχε έναν ιδιαίτερο συμβολισμό.
Ανέδειξε ότι οι δυο οικογένειες, Καραμανλή και Μητσοτάκη, έχουν βρει, εδώ και καιρό σημείο επαφής, καθώς η πολιτική τους συμμαχία στην παρούσα φάση είναι η μόνη αναγκαία συνθήκη για να προχωρήσει ενωμένη η κεντροδεξιά στην προσπάθειά της για ανατροπή της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Η κυρία Μπακογιάννη, προσκεκλημένη εδώ και μέρες από τον πρώην υπουργό Αχιλλέα Καραμανλή (αδελφό του ιδρυτή της Ν.Δ. και «πατριάρχη της ελληνικής κεντροδεξιάς,Κωνσταντίνο Καραμανλή) είχε την ευκαιρία να δειπνήσει και να συζητήσει με μια μικρή ομάδα βουλευτών στο πατρικό σπίτι της οικογένειας Καραμανλή.
Οικοδεσπότης ο βουλευτής Σερρών, ο Κώστας Καραμανλής, υιός του Αχιλλέα, ο οποίος είχε φροντίσει νωρίτερα στην ομιλία της κυρίας Μπακογιάννη στην πόλη των Σερρών να δημιουργήσει θετικό κλίμα.
«Σας αγαπούν πολύ στις Σέρρες κ. Μπακογιάννη και αυτό αποδεικνύεται από το ότι η αίθουσα του ξενοδοχείου είναι κατάμεστη παρά το ότι βρέχει καταρρακτωδώς» είπε με νόημα ο κ. Καραμανλής, προσφωνώντας την κυρία Μπακογιάννη σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Ν.Δ. για το προσφυγικό και την οικονομική κρίση.
Η κυρία Μπακογιάννη βρέθηκε για τρεις μέρες στην περιοδεία της στην Κεντρική Μακεδονία, στα πλαίσια των περιοδειών της, ενόψει και του συνεδρίου της Ν.Δ. την επόμενη εβδομάδα και θέλοντας να ενισχύσει το μήνυμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Το κλίμα σε Πιερία, Σέρρες και Θεσσαλονίκη, όπου και βρέθηκε ήταν πολύ θερμό, καθώς η δημοσκοπική άνοδος της Ν.Δ. έχει ανεβάσει και την ψυχολογία της κομματικής και κοινωνικής βάσης.
Η πορεία της Ν.Δ. περνάει όμως και από την συμμαχία των δυο οικογενειών, οι οποίες έχουν παραμερίσει όσα τους χώριζαν στο παρελθόν. Και αυτό αποτυπώθηκε και στην περιοδεία της κυρίας Μπακογιάννη στις Σέρρες, όπου ήταν δίπλα της ο κ. Καραμανλής, αλλά και στη Θεσσαλονίκη.
Στο πατρικό σπίτι της οικογένειας Καραμανλή στην Πρώτη Σερρών, εκτός από τον οικοδεσπότη, τον βουλευτή κ. Καραμανλή, ήταν η κυρία Μπακογιάννη, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, η βουλευτής Σερρών Φωτεινή Αραμπατζή, οι βουλευτές Α΄Θεσσαλονίκης, Κώστας Γκιουλέκας και Σταύρος Καλαφάτης, οι βουλευτές Β΄ Θεσσαλονίκης, Θόδωρος Καράογλου και Σάββας Αναστασιάδης, ο βουλευτής Καβάλας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο στενός συνεργάτης της συντονίστριας Εξωτερικών και Άμυνας, Τάσος Χατζηβασιλείου που «ακούγεται» ότι θα είναι υποψήφιος βουλευτής στο νομό.
Κατά τη διάρκεια του δείπνου, συνοδεία καλού κρασιού και εκλεκτών μεζέδων, έγινε εκτενής συζήτηση για τις πολιτικές εξελίξεις και η κυρία Μπακογιάνη είχε την ευκαιρία να ακούσει τους βουλευτές και τον περιφερειάρχη για το κλίμα που υπάρχει στην περιφέρεια, αλλά και τις απόψεις και εκτιμήσεις τους για την πορεία της Ν.Δ.
Η ίδια εξέφρασε την άποψη ότι η Ν.Δ. σύντομα θα κληθεί να αναλάβει τις τύχες της χώρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως πρόεδρος του κόμματος και Πρωθυπουργός, θα βγάλει τη χώρα από τη λάσπη του λαϊκισμού και της υποκρισίας.
Οι συνδαιτυμόνες αξιολόγησαν θετικά την έως τώρα πορεία του κ. Μητσοτάκη, εμμένοντας αρκετά στην αλλαγή της ρητορικής της Ν.Δ. και στην έντονη πολιτική πίεση που δέχεται πλέον ο ίδιος ο κ. Τσίπρας από τον πρόεδρο του κόμματος, αλλά και συνολικά η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»