ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΟΪΜΠΛΕ ΜΕ ΝΕΑ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣΜΟΝΟ ΒΙΩΣΙΜΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ
24/10/2012

Η γερμανική κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχθεί λύση για την Ελλάδα που οι αγορές δεν θα θεωρήσουν βιώσιμη, δήλωσε χθες ο Γερμανός υπουργός των Οικονομικών Β. Σόιμπλε, μιλώντας σε συνέδριο στο Βερολίνο.

Ο κ. Σόιμπλε, για άλλη μια φορά παρέπεμψε στην έκθεση της τρόικας, βάσει της οποίας θα ληφθούν οι αποφάσεις για την Ελλάδα, προσθέτοντας ότι η  κατάσταση στη χώρα δεν μπορεί να διορθωθεί άμεσα και χρειάζεται ακόμα πολλή δουλειά.

Παραδέχθηκε ωστόσο ότι έχουν γίνει πολλά προς αυτή την κατεύθυνση και διαβεβαίωσε ότι το Βερολίνο είναι αποφασισμένο να κάνει τα πάντα προκειμένου να υπερασπιστεί το ευρώ. 

Προειδοποίησε, μάλιστα, ότι, αν δεν γίνουν τα πάντα για το κοινοτικό νόμισμα, οι κίνδυνοι θα είναι «εντελώς απρόβλεπτοι».

«Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο προκειμένου να διατηρήσουμε την αξιοπιστία του ευρώ», ξεκαθάρισε ο κ. Σόιμπλε.

Επανέλαβε, δε, ότι οι χώρες της Ευρωζώνης θα πρέπει να εξυγιάνουν τα δημοσιονομικά τους και να μειώσουν τα υψηλά επίπεδα του δημόσιου χρέους και εκτίμησε ότι η νομισματική ένωση βρίσκεται στο σωστό δρόμο για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς της και τη μείωση των ελλειμμάτων.

Ο κ. Σόιμπλε είπε, πάντως, πως δεν είναι σίγουρος αν η κρίση της Ευρωζώνης έχει κορυφωθεί.  www.elzoni.gr

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»