Με νίκη Ομπάμα το τελευταίο ντιμπέιτ
24/10/2012

Ο Μπαράκ Ομπάμα φαίενται ότι αναδείχθηκε ο νικητής του τρίτου ντιμπέιτ, με το οποίο ολοκληρώνονται και οι τηλεοπτικές αναμετρήσεις του με τον Μιτ Ρόμνεϊ, καθώς έχει φτάσει η αρχή τους τέλους για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ. 

Ο Αμερικανός απερχόμενος πρόεδρος ήταν επιθετικός και κέρδισε τις εντυπώσεις των ψηφοφόρων, σε αντίθεση με τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο, ο οποίος εμφανίστηκε αναποφάσιστος στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, τα οποία και απασχόλησαν το ντιμπέιτ. 

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του CNN, έπειτα από την τηλεμαχία, το 48% των ερωτηθέντων εκφράστηκε υπέρ του Ομπάμα, ενώ το 40%  υπέρ του Ρόμνεϊ. 

«Είπατε ότι θα έπρεπε να έχουμε πάει στο Ιράκ, αν και δεν υπήρχαν όπλα μαζικής καταστροφής. Είπατε ότι θα έπρεπε να έχουμε πάντοτε στρατιώτες στο Ιράκ», τόνισε ο Μπαράκ Ομπάμα, καθώς η αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη χώρα αποτελεί τήρηση της υπόσχεσής του. 

«Σε θέματα εξωτερικής πολιτικής θα έλεγε κανείς ότι θέλετε να εισαγάγετε πολιτικές της δεκαετίας του '80», σχολίασε ειρωνικά ο Μπαράκ Ομπάμα αναφερόμενος στον χαρακτηρισμό από τον Μιτ Ρόμνεϊ της Ρωσίας ως του μεγαλύτερου εχθρού των ΗΠΑ,
  
Πάντως, αρκετές ήταν οι φορές που Ομπάμα και Ρόμνεϊ συμφώνησαν. Μία από αυτές τις φορές ήταν η υποστήριξη του Ισραήλ και η καταδίκη του Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα. 

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων, που προσπάθησε να γυρίσει τη συζήτηση στα οικονομικά μερικές φορές, εξέφρασε τις αμφιβολίες του για τη στρατηγική του αντιπάλου του στον αγώνα κατά της Αλ Κάιντα, αν και τον συνεχάρη για την εξόντωση του Οσάμα Μπιν Λάντεν, τονίζοντας ωστόσο ότι «δεν θα τα καταφέρουμε μόνο με τους σκοτωμούς».                        www.elzoni.gr

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»