Αντ. Σαμαράς: Κυβερνητική επιχείρηση να κερδίσουν την κοινωνία
«Πετύχαμε αλλά δεν πρέπει να θριαμβολογούμε» - Δείτε το video που ανέβασε ο πρωθυπουργός στο facebook
7
εκτύπωση  

Να κερδίσει τους πολίτες και να εξασφαλίσει την απαραίτητη κοινωνική υποστήριξη για την πολιτική του επιδιώκει πλέον ο Πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς, μετά την απόφαση του Eurogroup, με βάσει την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο το μεσημέρι της Τετάρτης.

Βασικός στόχος του κ. Σαμαρά είναι, εκτός από την κοινοβουλευτική στήριξη των τριών κομμάτων, να υποστηριχθεί η πορεία της κυβέρνησης από εδώ και πέρα, από ευρύτερα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας και να μην υπάρχουν αναταράξεις, καθώς τα δύσκολα είναι μπροστά.

Ο Πρωθυπουργός που δεν επιθυμεί να αποπροσανατολιστεί η δημόσια συζήτηση από το μείζον που είναι η εφαρμογή των προαπαιτούμενων μέτρων και να επικεντρωθεί σε άλλα ζητήματα, όπως π.χ. ο ανασχηματισμός, έστειλε από το υπουργικό μήνυμα για ενεργή στήριξη της ακολουθούμενης πολιτικής.

Ενδεικτικό στοιχείο της νέας στρατηγικής του Μεγάρου Μαξίμου που επενδύει στην απόφαση του Eurogroup ήταν η επιλογή να αναρτηθεί μήνυμα, μέσω βίντεο, του Πρωθυπουργού στην προσωπική του σελίδα στο facebook, υπό το σύνθημα «η Ελλάδα τώρα ξεκινάει».

Ο κ. Σαμαράς, γνωρίζοντας καλύτερα από τον καθένα το πόσο σύνθετη είναι η κατάσταση και πόσο δύσκολη είναι η εφαρμογή των προαπαιτούμενων μέτρων, ζήτησε να μην υπάρχουν θριαμβολογίες, αλλά δουλεία και κυρίως πίστη στον κοινό στόχο.

«To τελευταίο διάστημα είχαμε το μεγάλο ζήτημα της ευρωπαικής μάχης. Αυτή η μάχη τερματίστηκε στο τελευταίο Γιούρογκρουπ. Δεν θέλω να ακούσω θριαμβολογίες, πρέπει να κάνουμε σωστή διαχείριση των προβλημάτων. Δεν γίνεται να μιλάμε για επιτυχία  όταν είναι τόσο δύσκολα τα πράγματα» είπε ο κ. Σαμαράς.

Ο πρωθυπουργός, εκθείασε τον υπουργό Οικονομικών, λέγοντας ότι ο κ. Ι. Στουρνάραςέκανε τιτάνιο έργο σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ υπογράμμισε πως όλοι οι υπουργοί τα δώσανε όλα σε σημείο αυτοθυσίας ακόμα και σε βάρος της υγείας τους και αναφέρθηκε ονομαστικά στον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Αντ. Ρουπακιώτη.

«Τώρα όλα έληξαν. Από το χθες αντλούμε συμπεράσματα. Θα διορθώσουμε τα όποια λάθη στη λειτουργία μας» ανέφερε ο κ. Σαμαράς, δίνοντας λαβή για σχόλια σχετικά με τον τρόπο διόρθωσης των σφαλμάτων.

Σε άλλο σημείο ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση στο εξωτερικό είναι πλέον αξιόπιστη και είπε με έμφαση πως δεν θα επιτραπεί  σε κανέναν να τραυματισει την αξιοπιστία της Ελλάδας.

«Σας θέλω όλους αλληλεγγυους, μπετόν αρμέ, συντονισμένους. Συνεχίζουμε και πρέπει να τρέξουμε τα προαπαιτούμενα μέχρι τέλος Δεκεμβρίου. Είναι δράσεις φιλικές προς την κοινωνία, και κάνουν καλό στην ανταγωνιστικότητά» είπε.

Μνημόνιο Σταικούρα σε κάθε υπουργείο


Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Πρωθυπουργός στην αυστηρή εποπτεία που θα υπάρχει σε κάθε υπουργείο. Ο κ. Σαμαράς παρουσίασε ένα τρίπτυχο που είναι αυστηρή εποπτεία κάθε υπουργείου στον προυπολογισμό του ( θα υπάρχει ο αυτόματος μηχανισμός ελέγχου), εφαρμογή των μέτρων χωρίς χαλάρωση και βοήθεια όλων στις αποκρατικοποιήσεις.

Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι πρωτογενές πλεόνασμα είναι στόχος του κάθε υπουργείου και για αυτό υπάρχει η εποπτεια. «Με το πλεόνασμα θα μπορούμε το 70% να το διαθέσουμε για διόρθωση αδικιών» είπε και σημείωσε πως το ζητούμενο είναι ο συντονισμός των υπουργείων με τον γ.γ. της  κυβέρνησης κ. Π. Μπαλτακο ως υπεύθυνο.

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά στόχος είναι η ανάπτυξη και τόνισε πως ο ίδιος θα ασκεί προσωπική εποπτεία. ´´ Θα είμαι πλέον ελάχιστα στο Μαξίμου, και συχνά στα υπουργεια. Θα είμαι ένας διαφορετικός πρωθυπουργός´´ τόνισε.

Ο Πρωθυπουργός ανέφερε πως στόχος είναι οι θέσεις εργασίας και εκεί θα κριθεί η κυβέρνηση και μίλησε για την ύπαρξη σωστού περιβάλλοντος για τις επιχειρήσεις.

Παράλληλα επεσήμανε ότι θα υπογραφει μνημόνιο μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Χρ. Σταικούρα και καθε υπουργείου που έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές, ώστε να υπάρξει ενίσχυση της ρευστότητας με αυτή τη διαδικασία. « Είναι θέμα αξιοπιστίας του κράτους» είπε.

Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε πως τελείωσε η Ελλάδα με τις εκκρεμότητες στο εξωτερικό και ανέφερε ότι τώρα πρέπει να κερδίσουμε τους πολίτες με καλύτερη δημόσια διοίκηση και ταχύτερα αποτελέσματα.

«Σας υπόσχομαι να είμαι κοντα σας. Θα βάλετε στοχοχρονοδιαγράμματα που θα τηρούνται. Λάβαμε από την ευρώπη πιστοποιητικό καλής διακυβέρνησης που δύσκολα κερδίζεται και εύκολα χάνεται» τόνισε με έμφαση.

Στη συνεδρίαση έλαβε το λόγο και ο κ. Στουρνάρας και είπε πως η Ελλάδα έφθασε στο ζενιθ της αξιοπιστίας . «Τον Ιούλιο στο Γιούρογκρουπ το κλίμα ήταν εχθρικό τώρα είναι όλοι φίλοι μας. Οπως είπαν και στην Ευρώπη η Ελλάδα έκανε αυτά που έπρεπε» υπογράμμισε.                               TO BHMA

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»