This entry was posted in Πρώτη Σελίδα. Bookmark the permalink.

Συμβιβαστική πρόταση από Λαγκάρντ για άμεση μείωση του χρέους κατά 40 δισ.

Share
Την ίδια στιγμή που όλα τα σημάδια δείχνουν ότι θα έχουμε νέο ολονύκτιο θρίλερ για το ελληνικό χρέος και την απόφαση εκταμίευσης της δόσης, το ΔΝΤ φαίνεται να επιμένει στην άποψή του ότι χωρίς δραστικά μέτρα δε θα υπάρξει μέλλον για την Ελλάδα. Σύμφωνα με το Reuters, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ζητά από την ευρωζώνη άμεση μείωση του χρέους κατά 20% του ΑΕΠ, ίση με 40 δισ. ευρώ και περαιτέρω μείωση μελλοντικά. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θέλει οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης να συμφωνήσουν τώρα σε μείωση του ελληνικού χρέους κατά 20% του ΑΕΠ και να δεσμευτούν για περαιτέρω μείωση μελλοντικά, ώστε να επανέλθουν τα δημοσιονομικά της χώρας σε ένα βιώσιμο μονοπάτι, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters πηγή που δεν κατονομάζεται.
Μια άμεση μείωση της τάξης του 20% θα ισοδυναμούσε με 40 δισ. ευρώ και θα μπορούσε να επιτευχθεί με την μείωση των επιτοκίων και την παράταση της ωρίμανσης των ομολόγων προς την Ελλάδα, δήλωσε η πηγή που διαβεβαίωσε ότι το ΔΝΤ δεν πρόκειται να φύγει από το ελληνικό πρόγραμμα.
Η πρόταση Λαγκάρντ θα μπορούσε να είναι μια συμβιβαστική λύση που φυσικά δε λύνει το πρόβλημα εδώ και τώρα αλλά το μεταθέτει για αργότερα. Θα μπορούσε επίσης να είναι μια διέξοδος ώστε να δοθεί η δόση σήμερα και στο μέλλον να υπάρξει κούρεμα εφόσον φανεί ότι η βιωσιμότητα δεν εξασφαλίζεται. Μάλιστα το ενδιαφέρον της πρότασης ΔΝΤ είναι η μείωση κατά 40 δισ. ευρώ να μη γίνει με άμεσο κούρεμα αλλά με μείωση επιτοκίων και παράταση της πληρωμής των ομολόγων που λήγουν.           apo to antinews

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»