Σακελλαρίδης προς Σόιμπλε: Ο λαός επέλεξε να βγει «από το τέλμα της τοξικής λιτότητας»

PROTOTHEMA

Πολιτική

Απάντηση στις δηλώσεις του εκπροσώπου του Σόιμπλε

Σακελλαρίδης προς Σόιμπλε: Ο λαός επέλεξε να βγει «από το τέλμα της τοξικής λιτότητας»

Σακελλαρίδης προς Σόιμπλε: Ο λαός επέλεξε να βγει «από το τέλμα της τοξικής λιτότητας»
ΕκτύπωσηΑποστολήΜέγεθος κειμένου  

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι η πραγματική διαπραγμάτευση έχει αρχίσει και αφορά όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση στο σύνολό της.

Απάντηση στα σχόλια του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών έδωσε το απόγευμα της Παρασκευής η κυβέρνηση, μέσω του Γαβριήλ Σακελλαρίδη.



Απαντώντας στις δηλώσεις του εκπροσώπου του Σόιμπλε, ο οποίος -μεταξύ άλλων- υπογράμμισε σήμερα πως η γενναιοδωρία της Γερμανίας «έφτασε στα απόλυτα όριά της με το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι οι θέσεις του Γερμανού ΥΠΟΙΚ και του επιτελείου του είναι γνωστές και πως πλέον «έχει γίνει διεθνώς γνωστή και η ετυμηγορία του ελληνικού λαού για διέξοδο από το τέλμα της τοξικής λιτότητας».

«Η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει τις διαβουλεύσεις για την εξεύρεση αμοιβαίας επωφελούς λύσης», υποστήριξε, σημειώνοντας πως η πραγματική διαπραγμάτευση έχει αρχίσει και δεν αφορά μόνο την Ελλάδα ή τη Γερμανία, αλλά την Ευρωπαϊκή Ένωση στο σύνολό της.

Ολόκληρη η δήλωση Σακελλαρίδη

Σχόλιο του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Γαβριήλ Σακελλαρίδη σχετικά με τις δηλώσεις  του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών Β. Σόιμπλε

«Οι θέσεις του κ. Σόιμπλε και του επιτελείου του είναι γνωστές. Πλέον έχει γίνει διεθνώς γνωστή και η ετυμηγορία του ελληνικού λαού για διέξοδο από το τέλμα της τοξικής λιτότητας. Η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει τις διαβουλεύσεις για την  εξεύρεση αμοιβαίας επωφελούς λύσης.  Η πραγματική διαπραγμάτευση έχει αρχίσει και δεν αφορά μόνο την Ελλάδα ή τη Γερμανία, αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση στο σύνολό της»

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»