Ο σχηματισμός της νέας κυβέρνησης (Live)

Ο σχηματισμός της νέας κυβέρνησης (Live)

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γαβριήλ Σακελλαρίδης βγαίνει από το Μέγαρο Μαξίμου, ύστερα από την συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
 Updating
Sort by :
Συγχαρητήρια επιστολή του Κινέζου πρέσβη στο νέο πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα επιδόθηκε από την κινέζικη αντιπροσωπεία που επισκέφθηκε νωρίτερα του Μέγαρο Μαξίμου. 
Πρόεδρος της Βουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες της Δώρας Αντωνίου. Ο Νίκος Βούτσης στο υπερυπουργείο Εσωτερικών.
Κενή αναμένεται να μείνει κατά πάσα πιθανότητα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ η θέση πέμπτου αντιπροέδρου της Βουλής που σύμφωνα με τον Κανονισμό προέρχεται από τη δεύτερη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα της Αντιπολίτευσης, εν προκειμένω της Χρυσής Αυγής. Όπως και στην προηγούμενη Βουλή, η Χρυσή Αυγή αναμένεται να προτείνει έναν από τους βουλευτές της για τη θέση του Ε΄ αντιπροέδρου, αλλά θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η πρόταση θα καταψηφιστεί στην ψηφοφορία που θα γίνει στη Βουλή, εφόσον τα υπόλοιπα κόμματα τηρήσουν όμοια στάση με εκείνη που είχαν τηρήσει στην προηγούμενη Βουλή.
Την κάθετη αντίθεσή του στην κατάργηση του αυτόνομου υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και την εξαγγελλόμενη συγχώνευσή του με το υπουργείο Παιδείας στη σύνθεση της νέας κυβέρνησης, εξέφρασε ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων.
Μαρίνα Χρυσοβελώνη (εκπρ. τύπου ΑΝ.ΕΛ.) στον ΣΚΑΪ: «Οι κόκκινες γραμμές (για την συνεργασία ΑΝ.ΕΛ-ΣΥΡΙΖΑ) ισχύουν και σαφέστατα δεν έχουμε καμία πρόθεση να τις παραβιάσουμε. Θα ξεκινήσουμε καταρχήν, από αυτά που συμφωνούμε. Θα υπάρξουν και κάποιες συγκλίσεις στα θέματα που διαφωνούσαμε όπως πχ. στο θέμα της λαθρομετανάστευσης. Θα βρούμε κοινούς τόπους και θα συμφωνήσουμε». 
 by KATHIMERINI webdesk
Μαρίνα Χρυσοβελώνη (εκπρ. τύπου ΑΝ.ΕΛ.) στον ΣΚΑΪ: «Η συνεργασία ΑΝ.ΕΛ - ΣΥΡΙΖΑ θα μακροημερεύσει. Το πρώτο πράγμα με το οποίο θα ασχοληθούμε είναι το χρέος». 
Δώρα Αντωνίου (πολιτική συντάκτης «Κ»): κινεζικη αντιπροσωπεία πριν από λίγο στο Μέγαρο Μαξίμου 
 by KATHIMERINI webdesk
Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Κώστας Καραγκούνης, είναι ο νέος εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, ο οποίος ορίστηκε με απόφαση του προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά.
 Updated : 06:26
       Το tweet επιβεβαίωσης της κυβερνητικής θέσης του Γ. Βαρουφάκη     
«Εκείνη του Τσίπρα δεν θα είναι κυβέρνηση των αρνήσεων» δηλώνει ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Κοριέρε Ντέλα Σέρα».
 Updated : 06:21
Δηλώσεις πριν από λίγο Π. Καμμένου, πρώην εκπροσώπου τύπου ΑΝ.ΕΛ. Τέρενς Κουίκ και νέας εκπροσώπου τύπου ΑΝ.ΕΛ. Μαρίνας Χρυσοβελώνη: 
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γαβριήλ Σακελλαρίδης βγαίνει από το Μέγαρο Μαξίμου, ύστερα από την συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
 Updated : 06:09
Η πολιτική συντάκτης της «Κ» Δώρα Αντωνίου γράφει για όλες τις τελευταίες πληροφορίες για την σύνθεση της νέας κυβέρνησης.
 ΑΠΕ-ΜΠΕ: Συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον νέο πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, απέστειλε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, στο οποίο επισημαίνει ότι αναλαμβάνει την εξουσία σε μια δύσκολη περίοδο και εκφράζει την ελπίδα η συνεργασία μαζί του να συμβάλει στην εμβάθυνση των παραδοσιακά καλών σχέσεων των δύο λαών.
«Αναλαμβάνετε σε δύσκολη στιγμή, κατά την οποία βρίσκεστε ενώπιον μιας μεγάλης ευθύνης. Ελπίζω ότι η συνεργασία μαζί σας θα ενισχύσει περαιτέρω και θα εμβαθύνει την παραδοσιακά καλή και βαθιά φιλία μεταξύ των λαών μας. Για τη μελλοντική δουλειά σας ως πρωθυπουργού σάς εύχομαι καλή δύναμη και καλή επιτυχία», αναφέρεται στο τηλεγράφημα, το οποίο έδωσε πριν από λίγο στη δημοσιότητα η Καγκελαρία.
Νέα εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων η Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

  
Ματαιώνεται η συνέντευξη Τύπου που επρόκειτο να παραχωρήσει ο πρόεδρος των ΑνΕλ, Πάνος Καμμένος, στις 13:00, προκειμένου να παρουσιάσει τη νέα εκπρόσωπο του κόμματος Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»