Δράση ζητούν από τη νέα διακυβέρνηση οι αγορές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ 

Δράση ζητούν από τη νέα διακυβέρνηση οι αγορές

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΧΑΕ Σωκράτης Λαζαρίδης εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη νέα διακυβέρνηση της χώρας με δηλώσεις του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC. Ο επικεφαλής του ελληνικού χρηματιστηρίου υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι στην καλύτερη θέση εξαιτίας των χαμηλών τιμών πετρελαίου, των χαμηλών επιτοκίων και του ευρώ.

Δράση ζητά από τη νέα ελληνική κυβέρνηση ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Κωνσταντίνος Μποτόπουλος. Μιλώντας με τη σειρά του στο ίδιο τηλεοπτικό δίκτυο επεσήμανε ότι: «Οι αγορές και η κοινή γνώμη θέλουν να ξέρουν πώς η νέα ελληνική κυβέρνηση -η κυβέρνηση συνεργασίας μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ- θα κινηθεί από εδώ και στο εξής» και πρόσθεσε: «Ολοι γνωρίζουμε τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις, αλλά τώρα πρέπει να δούμε δράση». Ωστόσο έσπευσε να διαμηνύσει πως αρκετές θέσεις των κομμάτων που θα συγκυβερνήσουν, παραμένουν ακόμη ασαφείς. «Το μεγάλο πρόβλημα της νέας ελληνικής κυβέρνησης θα είναι το εξής: δεν έχει εμπειρία και έχει υποσχεθεί την πλήρη αλλαγή. Αυτό είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί» υποστήριξε ο κ. Μποτόπουλος.
Σε χθεσινή έκθεση της Εθνικής Χρηματιστηριακής, με αφορμή την ανάληψη της κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζονται τα εξής: «Η πολιτική αβεβαιότητα, με τη μορφή που είχε διαμορφωθεί τους τελευταίους 3 μήνες, δεν θα είναι πλέον ένα ζήτημα. Το πρώτο μήνυμα από τον νέο πρωθυπουργό είναι ότι θα υπάρξει μια προσπάθεια για συναινετική λύση με τους πιστωτές και την εστίαση της Ελλάδας να συνεχίσει έναν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό. Οι χαμηλές τιμές του πετρελαίου (45 δολ./βαρέλι) και το πτωτικό ευρώ (ευρώ/δολάριο 1,12) θα είναι μεγάλη εξωτερική βοήθεια για την ελληνική οικονομία να αναπτυχθεί το 2015».

Επιπλέον, συνεχίζει η ανάλυση της Εθνικής Χρηματιστηριακής «η ανακοίνωση του QE στην Ευρώπη θα αυξήσει τη ρευστότητα των επενδυτών για ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία και αυτό θα μπορούσε να ωφελήσει την Ελλάδα κάποια στιγμή το 2015 ή στις αρχές του 2016. Οι πιστωτές μας αναμένουν τη συνέχιση των ασφαλιστικών μεταρρυθμίσεων για μια σταθερή επίλυση του κενού χρηματοδότησης του ελληνικού δημόσιου συνταξιοδοτικού συστήματος, περαιτέρω πρόοδο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και ένα σταθερό χρηματοπιστωτικό σύστημα, υποστηρίζει η χρηματιστηριακή.
Έντυπη

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»