Οι τελευταίες αλλαγές στη σύνθεση της νέας κυβέρνησης ΔΩΡΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Οι τελευταίες αλλαγές στη σύνθεση της νέας κυβέρνησης

ΔΩΡΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:Εκλογές
Γύρω στις δύο το μεσημέρι αναμένεται να ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας κυβέρνησης. Προς το υπουργείο Εργασίας και όχι το υπερ-υπουργείο Εσωτερικών όπως αρχικά προβλεπόταν κατευθύνεται ο Πάνος Σκουρλέτης. Εντονα ακούγεται επίσης σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» το όνομα του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ κ. Γιάννη Πανούση για το υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου αναμένεται να αναλάβει ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.
Παράλληλα, το υπουργείο Πολιτισμού αναμένεται να αναλάβει ο Νίκος Ξυδάκης, το υπουργείο Εσωτερικών η Ζωή Κωνσταντοπούλου και το υπουργείο Ναυτιλίας ο Θ. Δρίτσας.
Ο κ. Δραγασάκης, ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, θα έχει την επίβλεψη του οικονομικού επιτελείου, στο οποίο θα ενταχθούν οι κ. Γιάνης Βαρουφάκης ως υπουργός Οικονομικών και Ευκλείδης Τσακαλώτος. Ο κ. Βαρουφάκηςανακοίνωσε μάλιστα την ανάληψη του υπουργείου μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας επισημαίνοντας ότι σκοπεύει να διατηρήσει αυτή τη μορφή επικοινωνίας με τους πολίτες.
Το υπερ-υπουργείο Ανάπτυξης πρόκειται να ανατεθεί στον κ. Γιώργο Σταθάκη, ενώ στο συγκεκριμένο υπουργείο, με χαρτοφυλάκιο σχετικό με την παραγωγική ανασυγκρότηση, αναμένεται να ενταχθεί ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Οι διεργασίες για το νέο κυβερνητικό σχήμα συνεχίζονταν έως αργά χθες, με στενούς συνεργάτες του κ. Τσίπρα να τονίζουν ότι υπήρξαν αρκετές «καραμπόλες» που θα έπρεπε να ξεκαθαριστούν μέχρι να διαμορφωθεί η τελική εικόνα. Οι επιλογές του κ. Τσίπρα επιβεβαιώνουν τη διάθεση να μετακινήσει κοντά του στην κυβέρνηση τους στενούς συνεργάτες του στο κόμμα.

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»