Χειρότεροι του δικομματισμού

 ΠΑΣΧΟΣ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ

Χειρότεροι του δικομματισμού

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:AΠOΓPAΦEΣ
Ενας από τους βασικούς λόγους διόγκωσης των λειτουργικών εξόδων του δημόσιου τομέα, που οδήγησε στη χρεοκοπία του ελληνικού κράτους, ήταν τα αναρίθμητα όσο και εξωτικά επιδόματα που για ψηφοθηρικούς λόγους μοίραζε ο δικομματισμός στους πελάτες του. Υπήρχε «επίδομα έγκαιρης προσέλευσης στην εργασία» (310 ευρώ/μήνα), «επίδομα προθέρμανσης αυτοκινήτου» (690 ευρώ μήνα), «επίδομα πλυσίματος χεριών» (420 ευρώ/μήνα), «επίδομα μεταφοράς φακέλου» (290 ευρώ/μήνα), «επίδομα παραλαβής-παράδοσης λεωφορείων» (450 ευρώ/μήνα) κ.λπ. Ετσι φτάσαμε στο τρισκατάρατο μνημόνιο και τελικώς μάθαμε ότι υπήρχαν αυτά τα εξωφρενικά επιδόματα και οι κυβερνήσεις υποχρεώθηκαν να τα κόψουν. Φυσικά δεν ξέρουμε τελικώς αν καταργήθηκαν ή αν συνεχίζουμε να τα πληρώνουμε, επειδή άλλαξαν απλώς όνομα με εκείνες τις ακατανόητες τροπολογίες που κατατίθενται νύχτα σε άσχετα νομοσχέδια.

Και ύστερα ήρθε η ανοιχτοχέρα Πρώτη Φορά να τις διευρύνει. Τρεις βουλευτίνες του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν στο νομοσχέδιο για το «Σύμφωνο συμβίωσης, άσκηση δικαιωμάτων, ποινικές και άλλες διατάξεις» άσχετη τροπολογία με την οποία ζητούν «στο διοικητικό προσωπικό των σωφρονιστικών και αναμορφωτικών καταστημάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων να χορηγείται, εκτός από τον βασικό μισθό και τις λοιπές προβλεπόμενες αποδοχές τους, και το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας κατηγορίας Β΄».

Περιβόλι όμως είναι η αιτιολογική έκθεση για την παροχή του επιδόματος: «Οι διοικητικοί υπάλληλοι των Καταστημάτων Κράτησης (διευθυντής, προϊστάμενοι και υπάλληλοι τμημάτων Διαχείρισης, Λογιστηρίου, Γραμματειών) λόγω της φύσεως της εργασίας τους, βρίσκονται σε καθημερινή επαφή με κρατούμενους και ειδικότερα: Ο διευθυντής ακροάται συνεχώς κρατουμένους για διάφορα ζητήματα μεταχείρισης ή επίλυσης νομικών προβλημάτων τους. Στη Γραμματεία προσέρχονται καθημερινά κρατούμενοι για υποβολή αιτημάτων μεταγωγών και άλλων, επίλυση νομικών ή άλλων θεμάτων τους, για καταγραφή ως νεοεισερχόμενοι, ταυτοποίηση ως εξερχόμενοι κ.λπ. Στη Διαχείριση και στο Λογιστήριο τηρείται ο ατομικός τους λογαριασμός, όπου γίνονται με υπογραφή τους αναλήψεις και καταθέσεις σε καθημερινή βάση, παραδίδονται ή αποδίδονται τιμαλφή ή άλλα προσωπικά αντικείμενα κατά τη μεταγωγή ή την απόλυσή τους. Ως εκ τούτου δεν συντρέχει κανένας λόγος μη χορήγησης του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, αντίθετα επιβάλλεται η εξομοίωσή τους -για λόγους ισότιμης μεταχείρισης- με τους συναδέλφους τους στους οποίους χορηγείται, καθώς εργάζονται στις ίδιες δυσμενείς συνθήκες εργασίας».

Ο διευθυντής ακροάται, η Γραμματεία κανονίζει τις μεταγωγές, στο Λογιστήριο παίρνουν και δίνουν οι κρατούμενοι τα τιμαλφή τους. Συνεπώς, όλοι πρέπει να πάρουν επίδομα ανθυγιεινής εργασίας, λες και οι κρατούμενοι είναι μιάσματα, τα οποία θα μολύνουν το διοικητικό προσωπικό έστω διά της φωνής τους.

Κακός, ψυχρός κι ανάποδος ο δικομματισμός, αλλά η Πρώτη Φορά αποδεικνύεται χειρότερη. Αν μη τι άλλο, οι ρουσφετολόγοι των Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ είχαν (έστω δανεικά) λεφτά να σκορπούν στους πελάτες τους. Τούτοι εδώ, δεν ντρέπονται καν, που στύβουν τον ελληνικό λαό, για να κάνουν τα ρουσφέτια τους.
Έντυπη

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»