Επιστροφή στη δικτατορία των ισόβιων φοιτητοπατέρων

1
εκτύπωση  

Μια ακόμη έκπληξη, χριστουγεννιάτικο δώρο του αγαπητού συναδέλφου και υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση: Η επιστροφή των ισόβιων, κατά το πλείστον κομματικών φοιτητοπατέρων στην αυτοκρατορία του μηδενισμού!

Το «ριζοσπαστικό» λοιπόν ντουέτο Νίκος Φίλης και Σία Αναγνωστοπούλου, (αντιστοίχως υπουργός και αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας), αμέσως μετά τη ραστώνη του εορταστικού Δωδεκαημέρου, θ’ αρχίσουν το διάλογο με τις πρυτανικές αρχές των ΑΕΙ, για τις διατάξεις του νομοσχεδίου για τη λειτουργία των ΑΕΙ.
Και όλα αυτά με μια διευκρίνιση: Ότι οι διατάξεις του νομοσχεδίου αυτού, δεν χαράσσουν γραμμή για μια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση του μέλλοντος. Αλλά γραμμή ορμητικής επιστροφής στις ... ένδοξες ημέρες ενός αναρχοαυτόνομου λούμπεν προλεταριακού παρελθόντος.
Και για να μη κουράζω τους αναγνώστες, σταχυολογώ τις πιο χαρακτηριστικές διατάξεις του ... εκρηκτικού αυτού νομοσχεδίου:
· Κατάργηση του νόμου - πλαισίου της πρώην υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου (2011), που έθετε τέρμα στην «ιδιότητα» του ανεπίδεκτου μαθήσεως ή και εγκάθετου κομματικού οργάνου «ισόβιου» φοιτητή στα ΑΕΙ, με όλα τα πασίγνωστα θλιβερά επακόλουθα αυτών των «φοιτητικών» προνομίων όπως: Μετατροπή των ΑΕΙ σε άσυλα εκπαιδευτικώς ασύμβατων ισόβιων φοιτητών, ή και σε ορμητήρια κουκουλοφόρων εμπρηστών, που έδρευαν σε κατασκευαστήρια εκρηκτικών μέσα σε ΤΕΙ και ΑΕΙ.
· Επαναφορά του πανεπιστημιακού ασύλου, όχι τόσο για φοιτητές αλλά κατά πλειοψηφίαν για εξωπανεπιστημιακά ταραχοποιά στοιχεία, που τρομοκρατούν όσους φοιτητές και φοιτήτριες δεν αποδέχονται τον αυταρχισμό των παρείσακτων εξωπανεπιστημιακών στοιχείων.
· Συμμετοχή ακόμη και των πρωτοετών φοιτητών που δεν έχουν ακόμη αποκοπεί από τον μητρικό ομφάλιο λώρο της λυκειακής παιδείας, στην εκλογή των πρυτανικών αρχών. Τηρουμένων των αναλογιών, οι απόφοιτοι των νηπιαγωγείων νομιμοποιούνται ν’ αξιολογούν τους δημοδιδασκάλους, ή οι απόφοιτοι των δημοτικών σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης τους καθηγητές Γυμνασίων και Λυκείων! Ή με άλλα λόγια, τα πόδια να χτυπούν τα κεφάλια!
· Διεξαγωγή των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη των πρυτανικών αρχών με κάλπες σε δύο διαδοχικές αρχαιρεσίες. Και ηλεκτρονική εκλογή σε τρίτη φάση. Και αυτό σημαίνει: Σύμπραξη των υποψηφίων διδασκόντων με ομάδες ομοϊδεατών (ή της ίδιας «παρέας») φοιτητών για την ανατροπή των αντιπάλων υποψηφίων. Ακόμη και με αρπαγή της κάλπης, ή και με χτίσιμο των γραφείων των αντίπαλων, για την κατάκτηση της πρυτανείας καθηγητών.
Διευκρινίζω ότι όλα αυτά και αμέτρητα άλλα ιλαροτραγικά πανεπιστημιακά δρώμενα είναι καταγεγραμμένα στην έντυπη και ηλεκτρονική ενημέρωση. Επομένως αδιαμφισβήτητα...
Ένα θλιβερό συμπέρασμα, που προκύπτει από την ορμητική επιστροφή στο παρελθόν της αμάθειας και του «επαίνου της μωρίας» (laus stultitiae), για να θυμηθούμε και τον Έρασμο, είναι ότι όπως σε αρκετούς τομείς, έτσι και στην παιδεία, η «παιδική χαρά» ορισμένων μελών του σημερινού υπουργικού συμβουλίου, έχει κόψει το νήμα της σύνδεσής της με την πραγματικότητα. Άλλοτε αιθεροβατεί και άλλοτε αυτοκτονικά πορεύεται ανάποδα σαν τον κάβουρα...
Επομένως η αποδοτέα για τους εκτρεπόμενους ευχή, για τις άγιες αυτές ημέρες είναι:
Υγεία και Χαρά. Καλή φώτιση και καλά μυαλά!

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc