Μεγάλη τιμή για τους διασώστες: ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ της Ακαδημίας Αθηνών στους Ηρωες της Λέσβου

Μεγάλη τιμή για τους διασώστες: ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ της Ακαδημίας Αθηνών στους Ηρωες της Λέσβου
Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2015 - 8:19:08 μμ
 

Ηταν, ίσως,από τις πιο συγκινητικές στιγμές της χθεσινής απονομής των βραβείων της Ακαδημίας Αθηνών στην καθιερωμένη ετήσια πανηγυρική της συνεδρία.

Μπορεί τα  βραβεία του ανώτατου πνευματικού ιδρύματος της χώρας να μοιράστηκαν σε εκπροσώπους των Θετικών Επιστημών, Γραμμάτων και Καλών Τεχνών, Ηθικών και Πολιτικών Επιστημών.

Δεν ήταν, όμως, παρά μόνο η βράβευση του πληρώματος του περιπολικού σκάφους Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής «602» με Κυβερνήτη τον Ανθυποπλοίαρχο Λ.Σ. κ. Κυριάκο Παπαδόπουλο που «έκλεψε την παράσταση» της εκδήλωσης.


Μια παρέα νέων ανθρώπων που σύμφωνα με το thetoc.gr, έχουν για καθημερινότητα να σώζουν ζωές είναι η παρέα των ανδρών μελών του πληρώματος του σκάφους ΠΛΣ του λιμενικού Σώματος που επιχειρεί στην θαλάσσια οριογραμμή μεταξύ Λέσβου και απέναντι μικρασιατικών ακτών.  Αμέτρητες ζωές, αμέτρητοι άνθρωποι σήμερα ζουν και κινούνται κι αναπνέουν και παράγουν χάρη στη σωτήρια παρέμβαση αυτών των ανθρώπων: Του ανθυποπλοίαρχου Κυριάκου Παπαδόπουλου. Του ανθυποπλοίαρχου Μιχάλη Καπητανέλλη. Του ανθυποπλοίαρχου Κοσμά Βούλγαρη. Του σημαιοφόρου Χρήστου Κορκίζογλου. Του Αρχικελευστή Σταύρου Χηροπέδη. Του αρχικελευστή Κοσμά Καρανικολόπουλου. Του αρχικελευστή Σωτήρη Κολλέρη. Του επικελευστή Στρατή Αντωνίου. Του επικελευστή Παναγιώτη Λαϊνά. Του λιμενοφύλακα Δημήτρη Σπανέλλη. Και του λιμενοφύλακα Νίκου Φραγκούλη.

   
Αυτούς τους 11 ανθρώπους, το πλήρωμα του σκάφους ΠΛΣ 602, τίμησε σήμερα στο πρόσωπο τους όλο το Λιμενικό Σώμα για τα όσα έπραξε διαχειριζόμενο την ανθρωπιστική κρίση των εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα του 2015, η Ακαδημία Αθηνών. Την ηθική αυτή αμοιβή παρέλαβε εκ μέρους του πληρώματος του σκάφους ο κυβερνήτης του, ανθυποπλοίαρχος Κυριάκος Παπαδόπουλος.

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»