Σαμαράς: «Οι εκλογές θα τα τίναζαν όλα στον αέρα» ΓΙΩΡΓΟΣ Π. ΤΕΡΖΗΣ

Σαμαράς: «Οι εκλογές θα τα τίναζαν όλα στον αέρα»

ΓΙΩΡΓΟΣ Π. ΤΕΡΖΗΣ
«Δεν πρέπει να γυρίσουμε πίσω στις μέρες του τρόμου που ζήσαμε τα τελευταία χρόνια…», ανέφερε ο Αντ. Σαμαράς στην ομιλία του στα Ιωάννινα.
 Ως ολέθριο για τη χώρα χαρακτήρισε, χθες από τα Ιωάννινα, ο πρωθυπουργός το ενδεχόμενο το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών να τροφοδοτήσει τις επιδιώξεις του ΣΥΡΙΖΑ για πρόωρες εκλογές. «Το "παιχνιδάκι" των πρόωρων εκλογών θα τα τίναζε όλα στον αέρα» επεσήμανε, σε υψηλούς τόνους, ο κ. Αντώνης Σαμαράς κατηγορώντας τον κ. Αλέξη Τσίπρα πως επιδιώκοντας να αποσταθεροποιήσει την κυβέρνηση, εν τέλει αποσταθεροποιεί τη χώρα.

Σε προσωπικούς τόνους, ο κ. Σαμαράς απηύθυνε έκκληση προς το σύνολο των πολιτών να μην αφήσουν «αυτούς που παίζουν με τη φωτιά, να βάλουν μπουρλότο», επιχείρησε να «σπάσει» το κλίμα χαλαρότητας και «τιμωρητικής διάθεσης» που υπάρχει παραδοσιακά στις ευρωεκλογές, ενώ απηύθυνε και παραταξιακό κάλεσμα προς τους ψηφοφόρους της Ν.Δ. να μην επαναπαυθούν στο καλό αποτέλεσμα του Α΄ γύρου των αυτοδιοικητικών (σ.σ. η Ηπειρος είναι η μόνη περιφέρεια που κρίθηκε από τον πρώτο γύρο υπέρ της Ν.Δ.) αλλά να συμμετέχουν στην εκλογή, καθώς «το ξεκάθαρο μήνυμα πρέπει να το δώσετε στις κάλπες αυτής της Κυριακής».
«Οχι» στην περιπέτεια
«Κανείς δεν μπορεί να αδιαφορήσει για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, δεν υπάρχει χώρος για χαλαρή διάθεση, ούτε για "μηνύματα" που, άλλωστε, μου είναι ήδη γνωστά» επισήμανε ο πρωθυπουργός, απευθύνοντας το τελικό διακύβευμα προς τους πολίτες ενόψει της Κυριακής: «Σας καλώ τώρα να πείτε "όχι" στην περιπέτεια. Να πείτε όχι στους επικίνδυνους τυχοδιωκτισμούς του κ. Τσίπρα. Δώστε μου τη δύναμη να συνεχίζω να παλεύω για την τελική νίκη της Ελλάδας. Σας θέλω δίπλα μου, σας θέλω μαζί μου».
Εξηγώντας πως ενδεχόμενη εικόνα αποσταθεροποίησης θα ανέκοπτε την πορεία εξόδου της οικονομίας από την κρίση, την προσέλκυση επενδύσεων και τον επαναπατρισμό κεφαλαίων, το κύμα τουριστών προς τη χώρα, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε ως ανεύθυνη και επικίνδυνη την επιλογή Τσίπρα να ανακηρύξει τις ευρωεκλογές σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης, ενώ περιέγραψε, σαφώς, και τους λόγους για τους οποίους ο ίδιος δεν «απάντησε» στην πρόσκληση. «Αντιμετώπισα την πρωτοφανή αυτή καιροσκοπική αθλιότητα του κ. Τσίπρα με την ψυχραιμία και την υπευθυνότητα που απαιτούν το αξίωμα του πρωθυπουργού και το συμφέρον της χώρας. Δεν επέτρεψα –σε όλη τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα– δεν επέτρεψα σε κανένα, ούτε μέσα στη χώρα ούτε απ’ έξω να αμφισβητήσει την πολιτική σταθερότητα και την αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού να προχωρήσει με τόλμη μπροστά», είπε ο κ. Σαμαράς απευθύνοντας προσωπικό, πλέον, κάλεσμα στους πολίτες να στηρίξουν την κυβερνητική προσπάθεια.
«Ξέρω ότι παρά τις πικρίες και τις στενοχώριες που έχετε, στο βάθος της ψυχής σας γνωρίζετε πως έδωσα και δίνω και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών μου για να ορθοποδήσει οριστικά η Πατρίδα μας, να μη ξαναγυρίσει ποτέ στον εφιάλτη που ζήσαμε» επεσήμανε, προσθέτοντας ότι δεν υπήρχε παρά ο δύσκολος δρόμος. «Μακάρι να μπορούσα να σας οδηγήσω από ευκολότερους δρόμους!».
Παράλληλα, υπογράμμισε πως όσο εύκολο είναι, πλέον, η Ελλάδα να βγει από το τούνελ, τόσο εύκολο είναι να κατατρακυλήσει εκ νέου στην κρίση. «Αν πιστεύετε ότι αυτός ο αγώνας δεν πρέπει να σταματήσει τώρα, δεν πρέπει να γυρίσουμε πίσω στις μέρες του τρόμου που ζήσαμε τα τελευταία χρόνια... Σταθείτε δίπλα μου με δύναμη και αποφασιστικότητα» τόνισε ο κ. Σαμαράς και κατέληξε: «Ο κ. Τσίπρας δεν είναι απειλή για την Ελλάδα... είναι το ατύχημα που δεν πρέπει να της συμβεί, αυτό το ατύχημα πρέπει να το εμποδίσουμε όλοι την Κυριακή»
Έντυπη

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»