Σήμα σταθερότητας από Σαμαρά ΓΙΩΡΓΟΣ Π. ΤΕΡΖΗΣ

Σήμα σταθερότητας από Σαμαρά

ΓΙΩΡΓΟΣ Π. ΤΕΡΖΗΣ
Ως μήνυμα σταθερότητας της πορείας της χώρας για έξοδο από την κρίση, αλλά και ως σήμα προς την κυβέρνηση προκειμένου να επιταχύνει τις προσπάθειές της για την έξοδο από την κρίση και την αποκατάσταση των αδικιών που προκάλεσε η δημοσιονομική προσαρμογή, ερμήνευσε το εκλογικό αποτέλεσμα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

«Με την ψήφο του ο ελληνικός λαός έστειλε ένα μήνυμα στην κυβέρνηση, αλλά απέρριψε και την ανατροπή που προωθούσε ο ΣΥΡΙΖΑ! Είναι ευτύχημα για την Ελλάδα ότι, παρά τα τεράστια προβλήματα, η κυβέρνησή μας άντεξε στις ακραίες επιθέσεις εναντίον της, ενώ όσοι προσπάθησαν να δώσουν χαρακτήρα δημοψηφίσματος στις ευρωεκλογές απέτυχαν, δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν ούτε την αστάθεια, ούτε την αβεβαιότητα, ούτε την ακυβερνησία που επιδίωκαν». «Το σύνθημα “σήμερα ψηφίζουμε, αύριο φεύγουν” έπεσε στο κενό!» επισήμανε ο πρωθυπουργός στο μήνυμά του, αναφέροντας και τις υποτονικές επιδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές, σε μια σαφή προσπάθεια να ορίσει τον τρόπο «ανάγνωσης» του εκλογικού αποτελέσματος. Και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση παραμένει εγγυήτρια για τη σταθερότητα και την ομαλή πορεία της χώρας και συνεχίζει με ακόμα πιο γρήγορους ρυθμούς για να βγάλει τη χώρα από την κρίση και από τα μνημόνια, με την ίδια και ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, με την ίδια και ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη... και διορθώνοντας τις αδικίες που έγιναν».

Η δικομματική των Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ καλείται να διαχειριστεί το χθεσινό αποτέλεσμα, που για πρώτη φορά ανέδειξε τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτη δύναμη. Οι πρωτοβουλίες αναμένεται να είναι ταχείες, καθώς στόχος είναι να μην εμπεδωθεί η εικόνα πρωτοπορίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αυτές αφορούν όχι μόνο κινήσεις σε πολιτικό επίπεδο με αντικείμενο τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, την ανασύνθεση της κυβερνητικής πλειοψηφίας στη Βουλή (σ.σ. επιστροφή Λοβέρδου - Αηδόνη στην Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ, αλλά και ενδεχόμενη αύξηση της πλειοψηφίας εφόσον ο διαγραφείς Νικ. Σταυρογιάννης εκλεγεί στον Δήμο Λαμιέων) καθώς και την αναθεώρηση της κυβερνητικής προγραμματικής συμφωνίας, όπως ήδη δημοσίως πρότεινε ο κ. Ευ. Βενιζέλος.

Παράλληλα, θα πρέπει να προωθηθεί το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής το οποίο και οδηγεί στη συζήτηση για την τελική ρύθμιση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους. Για κάποιους, ειδικά μετά τη χθεσινή στάση του κ. Τσίπρα να αμφισβητήσει τη νομιμοποίηση της κυβέρνησης να διαπραγματευτεί, αυτή η λύση δεν αποκλείεται να είναι και το διακύβευμα της επόμενης εθνικής κάλπης.

Ως τότε, ο κ. Σαμαράς, που επέλεξε να στείλει το μήνυμά του από το Μαξίμου και στη συνέχεια να επισκεφτεί τα γραφεία της Συγγρού, επενδύει και στον ανοδικό κύκλο στον οποίο εκτιμά πως εισέρχεται η ελληνική οικονομία και στο ισχυρό τουριστικό κύμα προς την Ελλάδα. «Πριν από δύο χρόνια, με τη δική σας εντολή, αποτρέψαμε τα χειρότερα για την Ελλάδα. Σήμερα αποτρέψαμε τον εφιάλτη: να γυρίσουμε πάλι πίσω, στην περιπέτεια. Τώρα θα προχωρήσουμε και στο τελευταίο μέρος της διαδρομής: να βγούμε οριστικά από την κρίση!» κατέληξε ο πρωθυπουργός.
Έντυπη

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»