Μετεκλογικός αναβρασμός με… μήνυμα ανασχηματισμού

Όργιο φημών για αλλαγέςΜετεκλογικός αναβρασμός με… μήνυμα ανασχηματισμού
29/05/2014
Την ώρα που οι Ευρωπαίοι ηγέτες, υπό το βάρος του κύματος ευρωσκεπτικισμού, όπως αυτό καταγράφηκε στις πρόσφατες ευρωεκλογές, συμφωνούν να συζητήσουν και να επανεκτιμήσουν την ατζέντα της ΕΕ όσον αφορά στις προτεραιότητές της και με έμφαση στην ανταγωνιστικότητα, την ανάπτυξη και την αντιμετώπιση της ανεργίας, στην Ελλάδα οι κραδασμοί από το αποτέλεσμα της προηγούμενης Κυριακής παραμένουν ισχυροί σε πολιτικό και (εσω)κομματικό επίπεδο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να κρατήσει ψηλά τους τόνους της αντιπαράθεσης, επιμένοντας στο επιχείρημα της απονομιμοποιήσης της κυβέρνησης μετά τη λαϊκή ετυμηγορία και ζητώντας σε όλους τους τόνους πρόωρες εκλογές. 
Η κυβέρνηση απορρίπτει το επιχείρημα, αναζητεί τρόπους για να αποδείξει στην πράξη ότι «έλαβε το μήνυμα», αλλά συγχρόνως τελεί υπό ανασχηματισμό με την φημολογία και την ονοματολογία να οργιάζουν και τις προσωπικές στρατηγικές να βρίσκονται σε πλήρη ανάπτυξη. 
Την ίδια ώρα, το ΠΑΣΟΚ, που αισθάνεται ότι έπεσε από τον τελευταίο όροφο ουρανοξύστη και στάθηκε στα πόδια του, θέτει στο τραπέζι των συζητήσεων νέα θέματα, όπως αυτό της αλλαγής του εκλογικού νόμου και της κατάργησης του «μπόνους» των 50 εδρών, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ανταπαντά πως θα αποδεχόταν κάτι τέτοιο αν μαζί καθιερωνόταν το σύστημα της απλής αναλογικής.
Ο πιο ηχηρός κραδασμός πάντως έρχεται από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ, του κόμματος που κυριολεκτικά «εξαφανίστηκε» στις ευρωεκλογές, με αποτέλεσμα ο πρόεδρός του Φώτης Κουβέλης να υποβάλει την παραίτησή του. 
Το πρόβλημα που ακούει στο όνομα «ΔΗΜΑΡ» μεταφέρεται και στη Βουλή, καθώς οι βουλευτές του κόμματος είναι πλέον υποχρεωμένοι να λειτουργούν υπό την πίεση του εξαιρετικά αρνητικού εκλογικού αποτελέσματος. 
Χθες, στο κοινοβούλιο, αν και συζητείτο το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης παιδιών και της παιδικής πορνογραφίας, η συζήτηση (πρωτοστατούντων των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων) περιεστράφη γύρω από μια αποτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων, με εκατέρωθεν βολές.
Με ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά (κυρίως) αυτή με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, καθώς θεωρείται βέβαιο ότι θα τεθούν επί τάπητος όλα τα φλέγοντα ζητήματα, με αιχμή του δόρατος τον ανασχηματισμό.   elzoni gr

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»