«ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΞΟΣΤΡΑΚΙΣΕΙ ΤΗ ΧΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ» Süddeutsche Zeitung: Ενοχλητικός ο Θεοδωράκης για ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

«ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΞΟΣΤΡΑΚΙΣΕΙ ΤΗ ΧΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ»

Süddeutsche Zeitung: Ενοχλητικός ο Θεοδωράκης για ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Ρεπορτάζ για το κόμμα «Το Ποτάμι» φιλοξενεί η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung τονίζοντας πως ο Σταύρος Θεοδωράκης αποδεικνύεται ενοχλητικός για τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, επιδιώκοντας να εξοστρακίσει τη Χρυσή Αυγή από την τρίτη θέση.

Süddeutsche Zeitung: Ενοχλητικός ο Θεοδωράκης για ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ
Η αρθογράφος επισημαίνει στους Γερμανούς αναγνώστες ότι πριν από λίγες εβδομάδες ο Θεοδωράκης δεν είχε καμιά σχέση με την πολιτική και τα κόμματα, αλλά τώρα τα ποσοστά που συγκεντρώνει στις δημοσκοπήσεις ξεπερνούν κι αυτά του συγκυβερνώντος ΠAΣΟΚ. Μεθαύριο, Κυριακή, θα κριθεί το μέλλον του Ποταμιού και ίσως κι αυτό της ελληνικής κυβέρνησης, όπως επισημαίνει.

«Σχεδόν παίζοντας το κόμμα του Θεοδωράκη ξεπέρασε το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνοντας ποσοστά ανάμεσα στο 7% και 11%, κάτι που δεν έχει κατορθώσει κανένα άλλο νέο κόμμα που 'γεννήθηκε' μέσα στην κρίση», γράφει η εφημερίδα.
« (...) Ο νεοεισελθείς στην ελληνική κομματική γεωγραφία δεν έχει ένα σαφές πολιτικό στίγμα, δεν μπορεί να ενταχθεί σε ένα από τα γνωστά στρατόπεδα, γι' αυτό αποδεικνύεται 'ενοχλητικός', τόσο για τη ΝΔ όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Τσίπρας δεν έχει καλά λόγια για τον Θεοδωράκη. Φοβάται ότι θα ψαρέψει ψηφοφόρους στα δικά του νερά, από το ρεζερβουάρ των δυσαρεστημένων και των θυμάτων της κρίσης (…) και εκφράζεται άσχημα για το κόμμα: ότι πρόκειται για παγίδα Ελλήνων επιχειρηματιών που φοβούνται το ΣΥΡΙΖΑ».
Και η αρθρογράφος συνεχίζει: «Ο Θεοδωράκης επιθυμεί ένα κράτος μακριά από κομματικούς εναγκαλισμούς, μια κυβέρνηση των μεγάλων συμβιβασμών. Όλα αυτά ηχούν σαν να μπορούσε να συμμαχήσει με όλα σχεδόν τα κόμματα, η συρροή κόσμου στις εμφανίσεις του είναι σημαντική, αλλά o ίδιος γνωρίζει ότι όλα αυτά δεν σημαίνουν απαραίτητα πολλά».
Η αρθογράφος μεταφέρει μερικά από τα εκλογικά αποτελέσματα της περασμένης Κυριακής, όπου σε ορισμένες συνοικίες η ΧΑ πήρε διψήφιο ποσοστό και καταλήγει: «Ο Θεοδωράκης την ερχόμενη Κυριακή επιδιώκει να εξοστρακίσει την ΧΑ από τη τρίτη θέση. Αν θα το καταφέρει, παραμένει ανοιχτό».
Πηγή: Deutsche Welle

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»