Ειδήσεις Δίνεται η ευκαιρία στην ελληνική κυβέρνηση να πει στις Βρυξέλλες «δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με αυτά τα μέτρα λιτότητας» δηλώνει ο Μπρους Στόουκς του Κέντρου Ερευνών Πιού Εκτύπωση Σχόλια Μοιραστείτε το άρθρο Pin It ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ «Μπορεί η ακροδεξιά να σημείωσε άνοδο αλλά στις δημοκρατίες οι αποφάσεις λαμβάνονται από την πλειοψηφία» Επικράτησαν οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις στις ευρωεκλογές Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών στην Ελλάδα ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ Ζωή Λεουδάκη 26.05.2014 ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ «Το μήνυμα που έστειλαν οι ευρωπαίοι ψηφοφόροι ήταν έντονο και ξεκάθαρο», είναι μήνυμα δυσαρέσκειας προς τις κυβερνήσεις των χωρών τους για την έλλειψη οικονομικής ανάκαμψης, δήλωσε ο Μπρους Στόουκς, διευθυντής του τμήματος Οικονομικής Συμπεριφοράς του Κέντρου Ερευνών Πιού στην Ουάσιγκτον. Ο Στόουκς πιστεύει ότι τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών ήταν αναμενόμενα και συμβαδίζουν με τα πορίσματα πρόσφατης έρευνας του Κέντρου Πιού. Σφυγμομέτρηση της κοινής γνώμης, που δημοσιεύτηκε στις αρχές Μαΐου, έδειξε την μεγάλη δυσαρέσκεια των ευρωπαίων με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σύμφωνα με την έρευνα οι λαοί της Ευρώπης πιστεύουν ότι η Ε.Ε. παρεμβαίνει με αρνητικό τρόπο στη ζωή τους, ότι είναι αναποτελεσματική και ότι δεν λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες τους. Αυτά, επεσήμανε, «ήταν τα φορτισμένα συναισθήματα που ακολούθησαν τους ψηφοφόρους στις κάλπες σε συνδυασμό με την συνεχιζόμενη οικονομική στασιμότητα των χωρών της νοτίου Ευρώπης, όπως στην Ελλάδα και στην Ισπανία». Τα αποτελέσματα στη Γαλλία και την Βρετανία και την Ελλάδα αποτέλεσαν ψήφο κατά των κυβερνήσεων των συγκεκριμένων χωρών, τόνισε ο Στόουκς. Αυτό που έχει ενδιαφέρον τώρα είναι να παρακολουθήσει κανείς τις εξελίξεις στην Βρετανία, την Ισπανία και την Ελλάδα για να δει αν οι κυβερνήσεις αυτών των χωρών θα μετακινηθούν προς τα δεξιά, ή στην περίπτωση της Ελλάδας και της Ισπανίας προς τα αριστερά, σε μια προσπάθεια να κερδίσουν τους ψηφοφόρους που έχασαν. Επίσης τονίζει ότι πρέπει να δούμε «ποιες θα είναι οι επιπτώσεις σε επίπεδο πολιτικής για τις κυβερνήσεις αυτές που ανησυχούν για το μέλλον τους». Ο Μπρους Στόουκς καταλήγει λέγοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει λόγο να πει στις Βρυξέλλες «δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με αυτά τα μέτρα λιτότητας, υπάρχει πολιτικό κόστος».

Ειδήσεις

Δίνεται η ευκαιρία στην ελληνική κυβέρνηση να πει στις Βρυξέλλες «δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με αυτά τα μέτρα λιτότητας»

δηλώνει ο Μπρους Στόουκς του Κέντρου Ερευνών Πιού
ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ 
Ζωή Λεουδάκη
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ     «Το μήνυμα που έστειλαν οι ευρωπαίοι ψηφοφόροι ήταν έντονο και  ξεκάθαρο», είναι μήνυμα δυσαρέσκειας προς τις κυβερνήσεις των χωρών τους για την έλλειψη οικονομικής ανάκαμψης, δήλωσε ο Μπρους Στόουκς, διευθυντής του τμήματος Οικονομικής Συμπεριφοράς του Κέντρου Ερευνών Πιού στην Ουάσιγκτον.

Ο Στόουκς πιστεύει ότι τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών ήταν αναμενόμενα και συμβαδίζουν με τα πορίσματα πρόσφατης έρευνας του Κέντρου Πιού.  Σφυγμομέτρηση της κοινής γνώμης, που δημοσιεύτηκε στις αρχές Μαΐου, έδειξε την μεγάλη δυσαρέσκεια των ευρωπαίων με την Ευρωπαϊκή Ένωση.   Σύμφωνα με την έρευνα οι λαοί της Ευρώπης πιστεύουν ότι η Ε.Ε. παρεμβαίνει με αρνητικό τρόπο στη ζωή τους, ότι είναι αναποτελεσματική και ότι δεν λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες τους. Αυτά, επεσήμανε,  «ήταν τα φορτισμένα συναισθήματα που ακολούθησαν τους ψηφοφόρους στις κάλπες σε συνδυασμό με την συνεχιζόμενη οικονομική στασιμότητα των χωρών της νοτίου Ευρώπης, όπως στην Ελλάδα και στην Ισπανία».

Τα αποτελέσματα στη Γαλλία και την Βρετανία και την Ελλάδα αποτέλεσαν ψήφο κατά των κυβερνήσεων των συγκεκριμένων χωρών, τόνισε ο Στόουκς. Αυτό που έχει ενδιαφέρον τώρα είναι να παρακολουθήσει κανείς τις εξελίξεις στην Βρετανία, την Ισπανία και την Ελλάδα για να δει αν οι κυβερνήσεις αυτών των χωρών θα μετακινηθούν προς τα δεξιά, ή στην περίπτωση της Ελλάδας και της Ισπανίας προς τα αριστερά, σε μια προσπάθεια να κερδίσουν τους ψηφοφόρους  που έχασαν. Επίσης τονίζει ότι πρέπει να δούμε «ποιες θα είναι οι επιπτώσεις σε επίπεδο πολιτικής για τις κυβερνήσεις αυτές που ανησυχούν για το μέλλον τους».

 Ο Μπρους Στόουκς καταλήγει λέγοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει λόγο να πει στις Βρυξέλλες «δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με αυτά τα μέτρα λιτότητας, υπάρχει πολιτικό κόστος».   VOA

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc