Η αμερικανική οικονομία η ποιο ανταγωνιστική στο κόσμο

Η αμερικανική οικονομία η ποιο ανταγωνιστική στο κόσμο

σύμφωνα με νέα έρευνα Ελβετικού πανεπιστημίου
ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ 
VOA News
Τον τίτλο του πλέον ανταγωνιστικού κράτους στο κόσμο παίρνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες σύμφωνα με έρευνα του Ελβετικού Πανεπιστημίου IMD που ειδικεύεται στην διοίκηση επιχειρήσεων.

Ο τίτλος οφείλεται στην ανθεκτικότητα που χαρακτηρίζει την οικονομία των Ηνωμένων Πολιτειών, στη βελτίωση της αγοράς εργασίας, στην τεχνολογία και στις υποδομές της χώρας.

60 κράτη περιλαμβάνονται στην λίστα του IMD. Τις Ηνωμένες Πολιτείες ακολουθεί η Ελβετία, η Σιγκαπούρη και το Χονγκ Κονγκ.

Η Βραζιλία, η Ρωσία, η Ινδία και η Κίνα βρίσκονται πολύ χαμηλότερα στην λίστα, καθώς σύμφωνα με το IMD, οι οικονομίες αυτές αναπτύσσονται ραγδαία, χωρίς να υλοποιούν τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για την καταπολέμηση της διαφθοράς και για την βελτιστοποίηση της επιχειρηματικότητας τους.

Στην 52η θέση βρίσκεται η Ν. Αφρική, το μόνο κράτος από την Αφρικανική ήπειρο που μπαίνει στην λίστα ανταγωνιστικότητας του πανεπιστημίου.

Η Κίνα, που αναμένεται να πάρει την θέση των Ηνωμένων Πολιτειών ως οικονομική υπερδύναμη, κατατάσσεται στην 23η θέση στον δείκτη ανταγωνιστικότητας, από την 21η θέση που βρισκόταν πέρυσι.VOA

Comments

lornion said…
ΔΕΝ μπορουσε να είναι διαφορετικά γιατί σε αυτή την χώρα αξιολογούνται εφαρμόζονται και οδηγούνται στις αγορές και τον κόσμο τα πάντα.

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»