«ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ»

«ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ»

Ομπάμα: Εχουμε σφυρί, αλλά δεν είναι κάθε πρόβλημα καρφί

Την διατήρηση του ηγετικού ρόλου των ΗΠΑ ανά τον κόσμο με την υποσημείωση ότι δεν χρειάζεται πάντα η στρατιωτική δράση για την επίλυση των προβλημάτων διακήρυξε ο Μπαράκ Ομπάμα σε ομιλία του στους αποφοίτους της Στρατιωτικής Ακαδημίας στο West Point των ΗΠΑ.

Ομπάμα: Εχουμε σφυρί, αλλά δεν είναι κάθε πρόβλημα καρφί
«Η Αμερική πρέπει να ηγείται στη διεθνή σκηνή» ξεκαθάρισε, μεταξύ άλλων, ο αμερικανός πρόεδρος. «Εάν δεν το κάνουμε εμείς, δεν θα θέλει να το κάνει κανείς άλλος. Ο στρατός αποτελεί και θα αποτελεί τη σπονδυλική στήλη αυτής τη ηγεσίας. Ωστόσο, στρατιωτική δράση δεν μπορεί να είναι κάθε στιγμή το πρωταρχικό ή και το μοναδικό συστατικό στοιχείο της ηγετικής μας θέσης. Επειδή έχουμε ένα σφυρί στο χέρι, δεν σημαίνει ότι κάθε πρόβλημα είναι και ένα καρφί», επεσήμανε.

Ο Μπάρακ Ομπάμα αναφέρθηκε και στα σφάλματα που έκανε η χώρα του μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και τις δαπανηρές στρατιωτικές περιπέτειες, όπως τις χαρακτήρισε, χωρίς να αναλογιστεί τις επιπτώσεις αναφερόμενος προφανώς στο Ιράκ.

«Σε ό,τι αφορά το Αφγανιστάν, που μετατρέπεται πλέον σε αποστολή με εκπαδετυικό χαρακτήρα, μπορούμε να αποσύρουμε τους στρατιώτες μας και να ασχοληθούμε με άλλα προβλήματα, στη Μ. Ανατολή ή στη Β. Αφρική», προανήγγειλε ο Αμερικανός πρόεδρος.  ethnos

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»