«Η Γερμανία είναι πεδίο μάχης»

Πολιτική

«Η Γερμανία είναι πεδίο μάχης»

Με νέο βίντεο το Ισλαμικό Κράτος απειλεί με χτυπήματα στη Γερμανία προτρέποντας γερμανούς ισλαμιστές να επιτεθούν στην καγκελαρία και στο αεροδρόμιο Κολωνίας-Βόννης κατά το πρότυπο των επιθέσεων στις Βρυξέλλες.
Η τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος δημοσίευσε μέσω Twitter ένα νέο βίντεο με απειλές για τρομοκρατικά χτυπήματα στη Γερμανία κατά το πρότυπο των πρόσφατων επιθέσεων στην καρδιά των Βρυξελλών. Με σύνθημα «Η Γερμανία είναι πεδίο μάχης» οι συνολικά πέντε εικόνες δείχνουν την καγκελαρία στο Βερολίνο να τυλίγεται στις φλόγες, αλλά και το αεροδρόμιο της Κολωνίας-Βόννης ως πιθανό στόχο των τρομοκρατών, με έναν ένστολο τζιχαντιστή μπροστά από το κεντρικό κτίριο.
Το βίντεο προτρέπει γερμανούς τζιχαντιστές να πραγματοποιήσουν επιθέσεις κατά των «εχθρών του Αλλάχ» επί γερμανικού εδάφους τονίζοντας: «Ό,τι μπορούν τα αδέρφια σου στο Βέλγιο, μπορείς να το κάνεις και εσύ!» Η τρίτη εικόνα δείχνει αιματοβαμμένα παιδιά και γυναίκες, που συμβολίζουν τα θύματα των αεροπορικών βομβαρδισμών σε περιοχές που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος. Η λεζάντα γράφει: «Θα συνεχίσεις τον θρήνο ή θα αναλάβεις δράση»;
Όλα τα πλάνα φέρουν το λογότυπο της Furat Media, ενός παρακλαδιού τoυ Ισλαμικού Κράτους υπεύθυνου για τα μέσα ενημέρωσης. Ας σημειωθεί ότι το βίντεο δημοσιεύθηκε στο Twitter και με αραβικούς υπότιτλους.
Καθησυχάζουν οι γερμανικές αρχές
Σε χτύπημα και στην καγκελαρία προτρέπει το Ισλαμικό Κράτος
Σε χτύπημα και στην καγκελαρία προτρέπει το Ισλαμικό Κράτος
Εκπρόσωπος του τοπικού υπουργείου Εσωτερικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, στη δικαιοδοσία του οποίου υπόκειται το αεροδρόμιο Κολωνίας-Βόννης, δήλωσε στη Δυτικογερμανική Ραδιοφωνία (WDR) ότι οι αρχές θεωρούν το προπαγανδιστικό βίντεο «πολύ σημαντική απειλή». Πρόσθεσε μάλιστα ότι εδώ και τρία χρόνια δημοσιεύονται από το Ισλαμικό Κράτος βίντεο με απειλές για τρομοκρατικές ενέργειες στη Γερμανία. Ο εκπρόσωπος δήλωσε ωστόσο ότι δεν υπάρχουν συγκεκριμένες ενδείξεις για τρομοκρατικό χτύπημα στην Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία και ότι τα μέτρα ασφαλείας στη Γερμανία είναι, ούτως ή άλλως, εδώ και καιρό πολύ αυστηρά.
Το νέο βίντεο του Ισλαμικού Κράτους εξετάζεται από ειδικούς της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Δίωξης του Εγκλήματος (ΒΚΑ). Εκπρόσωπος της γερμανικής υπηρεσίας δήλωσε πως είναι γνωστό «ότι η Γερμανία βρίσκεται στο στόχαστρο της διεθνούς τρομοκρατίας και ότι είναι πιθανές τρομοκρατικές ενέργειες. Το νέο βίντεο δεν αλλάζει επί της ουσίας τίποτα στην παρούσα αξιολόγηση κινδύνων», τόνισε η εκπρόσωπος.
Reuters / Στέφανος Γεωργακόπουλος

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc