To κίνημα «Diem 25» του Γ. Βαρουφάκη στη Ρώμη

Πολιτική

To κίνημα «Diem 25» του Γ. Βαρουφάκη στη Ρώμη

Στην Ρώμη βρίσκεται ο Γιάνης Βαρουφάκης για την παρουσίαση του νέου του κινήματος «Diem 25». «Παράνομη και ηθικά σκανδαλώδης η απόφαση της ευρωπαϊκής συνόδου για τους πρόσφυγες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρώην υπ. Οικον.
Στην ιταλική πρωτεύουσα βρίσκεται ο πρώην υπουργός οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης για την επίσημη παρουσίαση του νέου του κινήματος Diem 25. «Ο Ματέο Ρέντσι είναι ένας καλός πολιτικός. Κάνει ένα σωστό πράγμα, και ένα λανθασμένο. Το σωστό είναι ότι ασκεί κριτική στο πως λειτουργεί η Ευρώπη. Το λανθασμένο είναι ότι αντί να δώσει αγώνα για να αλλάξει τους κανόνες, προτιμά να τους παρακάμψει», είπε στον ιταλικό τύπο ο κύριος Βαρουφάκης.
«Η λέξη αλληλεγγύη εξαφανίζεται από την Ευρώπη» δήλωσε χαρακτηριστικά, επίσης, στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Dire, προσθέτοντας ότι η τελευταία απόφαση η οποία ελήφθη στην σύνοδο για το προσφυγικό «είναι παράνομη, ηθικά σκανδαλώδης και δεν μπορεί ούτε να φέρει αποτελέσματα, αφού πρόκειται για φάρσα».
Ο Γιάνης Βαρουφάκης κατέστησε σαφές ότι το νέο του κίνημα «απευθύνεται σε όλους: στην δεξιά, στην αριστερά, στους φιλελεύθερους, στους συντηρητικούς, στους πράσινους, σε όλους όσους θέλουν να συμβάλουν στην επανακαθιέρωση της Δημοκρατίας στην Ευρώπη».
Καταδίκη των τρομοκρατικών χτυπημάτων στις Βρύξελλες
Kριτική στον ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι άσκησε ο Γιάνης Βαρουφάκης από τη Ρώμη
Kριτική στον ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι άσκησε ο Γιάνης Βαρουφάκης από τη Ρώμη
Η επίσημη παρουσίαση κινήματος Democracy in Europe Μovement πρόκειται να συνεχισθεί και αύριο το βράδυ, παρουσία εκπροσώπων της ιταλικής αριστεράς, των Podemos, και βίντεο- συνδέσεις με τον αμερικανό γερουσιαστή των Δημοκρατικών Μπέρνι Σάντερς και τον αυστραλό ακτιβιστή Τζούλιαν Ασάνζ.
Μιλώντας σήμερα το μεσημέρι με τους δημοσιογράφους, ο πρώην υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Τσίπρα θέλησε να αναφερθεί και στις τρομοκρατικές επιθέσεις που έλαβαν χώρα στις Βρυξέλλες.
«Οι τρομοκράτες πρέπει να πληγούν, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συμβαίνουν, τα τρομερά αυτά γεγονότα να συμβαίνουν στην καρδιά της Ευρώπης, αλλά πρέπει να αποφύγουμε νέες μη κατάλληλες απαντήσεις, οι οποίες προκαλούν νέα απογοήτευση και θα μπορούσαν να ευνοήσουν μελλοντικές επιθέσεις», υπογράμμισε ο επικεφαλής του Diem 25. «Η απόλυτη προτεραιότητα είναι τώρα να δράσουμε ενωμένοι, ως πραγματικοί ευρωπαίοι», τόνισε από την Αιώνια Πόλη ο Γιάνης Βαρουφάκης.
Αθανασία Συγγελλάκη, Ρώμη

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc