Welt: Αντώνης Σαμαράς, ο «εξυγιαντής»

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και μία σε πιο «σαφής» δήλωση του Επιτρόπου Όλι Ρεν στην γερμανική εφημερίδα, ο οποίος, όπως λέει αρθρογράφος, «αναγνωρίζει τον ίδιο τον πρωθυπουργό ως ‘εγγυητή της μεταρρυθμιστικής πορείας’».

Χρησιμοποιείστε τα πλήκτρα ← → για να πλοηγηθείτε




ΔιαφημίσειςFree Online DatingTry Zoosk Online Dating For Free Browse Thousands of Local Singleswww.zoosk.com/DatingToronto to FrankfurtLooking for a Cheap Flight to Frankfurt? Look no further!icelandair.ca/frankfurt
Άρθρο γνώμης για τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, με τίτλο «Ο εξυγιαντής», δημοσιεύει την Κυριακή η γερμανική εφημερίδα «Welt am Sonntag», στη στήλη «Πρόσωπο της ημέρας», με αναφορές τόσο στην επίσκεψή του στην Κίνα όσο και στην προσήλωσή του στην μεταρρυθμιστική προσπάθεια και στις μέχρι τώρα επιτυχίες του.

Το εν λόγω δημοσεύμα έρχεται μία ημέρα αφότου η εφημερίδα «Bild» κατέταξε τον κ. Σαμαρά ανάμεσα στους «νικητές» της.

«Ειδικά ο Έλληνας πρωθυπουργός δείχνει ότι μία χώρα μπορεί πράγματι να σταθεροποιηθεί στην πιο βαθιά κρίση και μάλιστα να κυβερνηθεί. Η κουρασμένη από τη λιτότητα Ευρώπη μένει έκπληκτη», αναφέρεται στον υπότιτλο του άρθρου, το οποίο υπογράφει ο Φλόριαν Έντερ.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται άλλωστε και μία σε πιο «σαφής» δήλωση του Επιτρόπου Όλι Ρεν στην γερμανική εφημερίδα, ο οποίος, όπως λέει αρθρογράφος, «αναγνωρίζει τον ίδιο τον πρωθυπουργό ως ‘εγγυητή της μεταρρυθμιστικής πορείας’».

«Ο κ. Σαμαράς εξέπληξε πολλούς με την ικανότητά του να κρατήσει τη μεταρρυθμιστική πορεία και έτσι να επαναφέρει την εμπιστοσύνη στην Ελλάδα», δήλωσε στην Welt am Sonntag» ο κ. Ρεν.

Η Κίνα και η Ευρωζώνη

«Ο άνθρωπος έχει ‘κότσια’. Πηγαίνει στο Πεκίνο, συγκρίνει τη ‘ρευστή’ Ελλάδα του με μια τεράστια αυτοκρατορία, η οποία σχεδόν δεν ξέρει τι να κάνει με τα χρήματά της. Κι έπειτα καλεί ακόμη ο Αντώνης Σαμαράς την κινεζική οικονομία «να συμμετάσχει στην ελληνική ιστορία επιτυχίας», αναφέρει χαρακτηρίζει η εφημερίδα.

«Η οικοδέσποινα Κίνα, από ευγένεια, παρέμεινε σιωπηλή σε ό,τι αφορά το εάν συμμερίζεται αυτή την εκτίμηση της κατάστασης», σημειώνει ο αρθρογράφος, διαπιστώνοντας ωστόσο ότι «η αυτοπεποίθηση έχει σε κάθε περίπτωση επιστρέψει στην Αθήνα». «Είναι και η υπερηφάνεια εκείνου, ο οποίος υποτιμήθηκε, που επιτρέπει στον Έλληνα πρωθυπουργό να στέκεται ευθυτενής, τόσο μέσα στην πατρίδα του όσο και στον κόσμο», συνεχίζει το άρθρο και προσθέτει: «Υπερηφάνεια μέχρι απερισκεψίας: ήδη εντός του επόμενου έτους η Ελλάδα θα επιστρέψει στις χρηματαγορές, ανακοίνωσε ο Σαμαράς».

Ο Φλόριαν Έντερ υποστηρίζει ωστόσο ότι η επιτυχία των μέτρων που διακρίνει ο πρωθυπουργός δεν αντανακλάται μεν στην οικονομική ανάπτυξη και στα στοιχεία για την αγορά εργασίας, αφού, σημειώνει, «η ανεργία εξακολουθεί να αυξάνεται και ένα τέλος στην ύφεση -η οποία διαρκεί ήδη έξι χρόνια - αποτελεί περισσότερο ελπίδα παρά πρόβλεψη».

Αλλά παραδέχεται ότι «κανείς δεν μπορεί να μην αναγνωρίσει την πρόοδο που έχει σημειωθεί, εάν συγκρίνει τη σημερινή κατάσταση με το πολιτικό χάος πριν από έναν χρόνο - μεταξύ των δύο εκλογικών αναμετρήσεων», αλλά και με την περίοδο των εικασιών περί εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Τέλος, σε σύγκριση «και με τα σενάρια αποχώρησης και εκδίωξης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και με τον φόβο ότι θα μπορούσε η Ελλάδα να τινάξει στον αέρα ολόκληρη την Ευρωζώνη, η κατάσταση φαίνεται σήμερα ήρεμη.

»Και σε σύγκριση με τα δικά του σχόλια για τη λιτότητα και τις μεταρρυθμίσεις πριν από την εκλογή του στο αξίωμα του επικεφαλής της κυβέρνησης, τα οποία τον παρουσίασαν ως εξαιρετικά αναξιόπιστο, δεν μπορεί κανείς να αρνηθεί στον Έλληνα πρωθυπουργό δύο επιτυχίες οι οποίες έμοιαζαν σχεδόν ακατόρθωτες: Ικανοποιεί τους πιστωτές και ταυτοχρόνως σταθεροποιεί, ως έναν βαθμό, την ελληνική πολιτική και την κοινωνία», συμπληρώνει ο αρθρογράφος.


Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/232507/welt-adonis-samaras-o-exugiadis/#ixzz2Tl1TIcP9
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»