Η ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣΉταν έγγραφο εργασίας
20/05/2013
Δεν θα αποτελέσει τη βάση επανέναρξης των συνομιλιών, το έγγραφο του ΟΗΕ που έχει προκαλέσει σάλο στην Κύπρο. 

Αυτό ξεκαθάρισε ο πρόεδρος Αναστασιάδης αναφερόμενος στο έγγραφο των Ηνωμένων Εθνών, με τις συγκλίσεις και τις αποκλίσεις κατά τις πρόσφατες διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, που επιδόθηκε πρόσφατα στις δύο πλευρές. 

Με γραπτή δήλωσή του, ο κ. Αναστασιάδης αναφέρει πως το επίμαχο έγγραφο παραδόθηκε στον ίδιο, κατόπιν δικού του αιτήματος, για να είναι η ελληνοκυπριακή πλευρά σε θέση, στο στάδιο της καλής προετοιμασίας, να γνωρίζει πώς, με σοβαρότητα και τεκμηρίωση, θα αποσύρει όσες των προτάσεων κρίνονται από την πλειοψηφία του λαού και των πολιτικών ηγεσιών, ως απαράδεκτες. 

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης σημειώνει ότι είναι καλά γνωστή η θέση του πως, παρά την επιθυμία για επανέναρξη των συνομιλιών το συντομότερο, αυτό είναι αδύνατο να πραγματοποιηθεί στο παρόν στάδιο, λόγω της επικέντρωσης της προσοχής στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της οικονομική κρίσης, κάτι που γίνεται αποδεκτό από όλους τους εμπλεκόμενους, των Ηνωμένων Εθνών, μη εξαιρουμένων. 

Υπογραμμίζει, επίσης, ότι θεωρεί αχρείαστες και χωρίς αντικείμενο τις όποιες αντιπαραθέσεις, αφού, ήδη, έχει καθοριστεί νέα σύνοδος του Εθνικού Συμβουλίου, στις 15 Ιουνίου, κατά την οποία θα παρουσιάσει με βάση το προεκλογικό του πρόγραμμα, ολοκληρωμένες προτάσεις που θα αφορούν το νέο αναβαθμισμένο ρόλο του Εθνικού Συμβουλίου, τον διορισμό συνομιλητή, τις ομάδες εργασίας και εμπειρογνωμόνων και την ετοιμασία συνολικού πλαισίου προτάσεων. 

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»