Οικονομία

Απόλυτη προτεραιότητα η δημιουργία θέσεων εργασίας

«Να αποσυνδεθούν οι επενδύσεις για την εργασία από τον υπολογισμό της σχέσης ελλείμματος –ΑΕΠ» θα ζητήσει ο Ενρίκο Λέτα. «Η οικονομία να υπηρετεί τον άνθρωπο», λέει ο πάπας Φραγκίσκος.
O Eνρίκο Λέττα παραμένει σταθερός στην δέσμευσή του: «Η δημιουργία θέσεων εργασίας αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησής μου» τονίζει ο Ιταλός πρωθυπουργός, σε σημερινή συνομιλία του με την εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα».
«Η πραγματική μάχη», προσθέτει, θα δοθεί στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο του Ιουνίου. Κύριος στόχος του Λέτα, να αποσυνδεθούν οι επενδύσεις για νέες θέσεις εργασίας από τον υπολογισμό της σχέσης ελλείμματος –ΑΕΠ, ώστε να ευνοηθεί η οικονομική ανάκαμψη.
«Η ανεργία των νέων είναι το θέμα που θα φέρουμε , με έμφαση, στην σύνοδο», υπογραμμίζει ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.
Μόλις βγει από την διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος, η Ιταλία θα προσπαθήσει να υιοθετήσει και μεμονωμένα μέτρα που να τονώσουν την απασχόληση. Στις προτεραιότητες, και η αναμόρφωση των κρατικών υπηρεσιών ευρέσεως εργασίας.
«Περισσότερα, μόνοι μας, δεν μπορούμε να κάνουμε. Ελπίζουμε, η Ευρώπη, να αλλάξει ρυθμό στο βάδισμά της, μετά τις γερμανικές εκλογές», καταλήγει ο Ενρίκο Λέτα.
Οι επισημάνσεις του Πάπα
"Ελπίζουμε, η Ευρώπη, να αλλάξει ρυθμό στο βάδισμά της, μετά τις γερμανικές εκλογές"
Στην κρίση αναφέρθηκε και  ο Πάπας Φραγκίσκος, κατά την συνάντησή του χθες με την γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.
«Η οικονομία πρέπει να υπηρετεί τον άνθρωπο και όχι το αντίθετο», της είπε ο αργεντινός ποντίφικας, όπως τονίζουν τα μέσα ενημέρωσης. Λίγο αργότερα, δε, καταδίκασε «όσους σώζουν τις τράπεζες και αδιαφορούν για τις οικογένειες που πεινάνε» .
Η απελπισία, όμως, δεν σταματά: χθες βράδυ ένας πενηντάχρονος εργάτης του τομέα της κεραμικής, αυτοκτόνησε από γέφυρα κοντά στην Ρώμη, στο Βιτέρμπο. Φοβόταν ότι τον Σεπτέμβριο θα έχανε οριστικά την  δουλειά του.
Αθανασία Συγγελλάκη, Ρώμη
Υπεύθ. Σύνταξης: Κώστας Συμεωνίδης                      dw de

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»