Συγκλονισμός στο Λονδίνο από την άγρια δολοφονία στρατιώτη

Στη Βρετανία σοκ έχει προκαλέσει η άγρια δολοφονική επίθεση, που δέχθηκε στρατιώτης στο Γούλγουιτς, στο νοτιοανατολικό Λονδίνο, από δύο άνδρες, οι οποίοι φωνάζοντας ισλαμικά συνθήματα, τον τραυμάτισαν θανάσιμα με μαχαίρι στη μέση του δρόμου και, σύμφωνα με μαρτυρες, τον αποκεφάλισαν.
Name
Νέα σύσκεψη της επιτροπής αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων Cobra υπό την προεδρία του συγκαλεί το πρωί ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, μετά την «πιθανώς τρομοκρατική» επίθεση σε βάρος νεαρού άνδρα που πιστεύεται ότι ήταν στρατιώτης στο Γούλιτς του νοτιοανατολικού Λονδίνου.

Name
Name
Οι αρχές εκτιμούν ότι οι δύο δράστες ήταν ριζοσπαστικοί ισλαμιστές, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του ενός σε κάμερα περαστικού, από μαρτυρίες περαστικών ότι φώναζαν «ο Αλλάχ είναι μεγάλος», αλλά και από τη χθεσινοβραδινή μαρτυρία γυναίκας που πλησίασε τους δύο δράστες οι οποίοι είχαν ακόμη αίμα στα χέρια τους ρωτώντας τους γιατί είχαν σκοτώσει το θύμα.
Name
Η απάντηση που είπε ότι έλαβε από τους δράστες ήταν ότι σκότωσαν έναν στρατιώτη διότι είναι μουσουλμάνοι και η Βρετανία σκοτώνει μουσουλμάνους. Ένας από τους δράστες φέρεται να πρόσθεσε ότι σκοπός της αποτρόπαιης πράξης τους ήταν να ξεκινήσουν πόλεμο στο Λονδίνο.
Name
Κατά τη διάρκεια της νύχτας μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης Αγγλική Λίγκα Άμυνας εμφανίστηκαν στην περιοχή της επίθεσης δηλώνοντας εξοργισμένοι και με απειλητικές διαθέσεις, με αποτέλεσμα να προκληθούν επεισόδια με αστυνομικούς. Παράλληλα, αναφέρθηκαν επιθέσεις σε τουλάχιστον τρία μουσουλμανικά τεμένη στη νότια Αγγλία.

Οι βρετανικές αρχές ερευνούν τις διασυνδέσεις των δραστών. Το πρακτορείο Reuters επικαλέστηκε ανώνυμη πηγή που έκανε λόγο για πιθανή σύνδεσή τους με τη Νιγηρία. Από την προφορά του δράστη που μίλησε στην κάμερα περαστικού εκτιμάται ότι έχει τουλάχιστον ζήσει πολλά χρόνια στη Βρετανία και ενδεχομένως να έχει τη βρετανική υπηκοότητα, πιθανώς με καταγωγή από την Αφρική ή την Ασία. Αναλυτές επισημαίνουν ότι οι αντιτρομοκρατικές αρχές εδώ και καιρό απεύχονταν τη διάπραξη παρόμοιων τρομοκρατικών χτυπημάτων επί βρετανικού εδάφους, δηλαδή μικρής κλίμακας επιθέσεις κατά συγκεκριμένων στόχων, χωρίς κάποιο μεγάλο και επομένως πιο εύκολο να αποκαλυφθεί σχέδιο.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι οι δράστες δε δίστασαν να «αποκεφαλίσουν» το θύμα τους, όπως λένε μάρτυρες, μπροστά στα έντρομα μάτια περαστικών και περίοικων, περιμένοντας μάλιστα για 20 λεπτά στο σημείο την άφιξη της αστυνομίας.
Name
Το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για να χτυπήσουν το θύμα. Ίχνη αίματος καταδεικνύουν το σημείο από το οποίο σύρθηκε το πτώμα. 
Οι δύο δράστες που τραυματίστηκαν από τα πυρά αστυνομικών εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση σε διαφορετικά νοσοκομεία.
Name
To Woolwich, όπου έγινε το μακελειό βρίσκεται Νοτιοδυτικά του Λονδίνου.                      SIGMALIVE

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»