ΠΕΔΙΟ ΜΑΧΗΣ Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΤΑ ΛΟΓΩ ΚΟΥΡΔΙΚΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥΠανικόβλητη η Άγκυρα

Οι εκρήξεις βομβών στην περιοχή Reyhanli της Αλεξανδρέττας (Hatay) προκάλεσαν πανικό στην κυβέρνηση της Άγκυρας.

Ο πρωθυπουργός κ. Ερντογάν έσπευσε να επιρρίψει την ευθύνη στο καθεστώς Άσαντ. Τον διαψεύδει όμως η ανακοίνωση της ΜΙΤ, η οποία ισχυρίστηκε ότι οι βόμβες εισήλθαν στην Τουρκία από την πόλη Rakka.

Όπως είναι γνωστό η περιοχή αυτή ελέγχεται πλήρως από τους αντικαθεστωτικούς, και κυρίως από τους αντάρτες της Αλ Κάιντα από τον περασμένο Μάρτη!

Ρεσιτάλ ψεύδους και από τον κ. Νταβούτογλου, ο οποίος σε ομιλία του στη Γερμανία φωτογράφισε ως υπαίτιο της βομβιστικής επίθεσης «πρώην Μαρξιστική οργάνωση», δηλαδή τους Acilciler. Ο φερόμενος ως αρχηγός της οργάνωσης, διέψευσε αμέσως, τις κατηγορίες αυτές.

Ο κ. Νταβούτογλου είπε ένα ψέμα ακόμα, ότι η επίθεση ήταν η πρώτη που έγινε σε τουρκικό έδαφος!

Ξέχασε όλα τα γεγονότα που συνέβησαν πρόσφατα:

1- στις 12 Φεβρουαρίου σημειώθηκε έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στη μεθόριο Cilvegozu που σκότωσε 4 και τραυμάτισε 26 ανθρώπους.

2- Στις 2 Μαΐου άγνωστοι επιτέθηκαν σε τελωνοφύλακες στο Akcakale σκότωσαν έναν αστυνομικό και τραυμάτισαν 5 στρατιώτες και τέσσερις πολίτες.

3- Στις 3 Μαΐου άγνωστοι εισέβαλαν με μαχαίρια σε σπίτια Αλεβήδων τα όποια έκαναν άνω κάτω κι άφησαν απειλητικά σημειώματα «θα σας σκοτώσουμε, θα σας θάψουμε».

Ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης CHP της Αλεξανδρέττας Refik Eryilmaz κατήγγειλε ότι δεν επέτρεψαν σε αντιπροσωπεία τους να επισκεφθεί την πληγείσα περιοχή. Δήλωσε επίσης ότι οι δυνάμεις ασφαλείας αντί να συγκεντρώνουν στοιχεία προσπαθούν με μεγάλα μηχανήματα (greyder) να τα εξαφανίσουν.

Ο κ. Ερντογάν δήλωσε ότι «κάποιοι θέλουν να μας παρασύρουν στον βούρκο της Συρίας», αγνοώντας ότι όλα αυτά είναι συνέπειες της πολιτικής που ακολούθησε η Άγκυρα στο ζήτημα της Συρίας.

Ο κ. Ερντογάν στάθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των αντικαθεστωτικών. Τους πρόσφερε αμέριστη βοήθεια σε όπλα, τους εκπαίδευσε και τους άνοιξε τα σύνορα για να πηγαινοέρχονται ανενόχλητα.

Ο υπουργός του «στρατηγικού βάθους» πανηγύριζε, γιατί ήλπιζε ότι το καθεστώς Άσαντ θα καταρρεύσει σε τρεις μήνες και η Άγκυρα θα εισπράξει τα αργύρια της βοήθειας που προσέφερε στους αντάρτες.

Έκτοτε πέρασαν δυο χρόνια και ο Πρόεδρος Άσαντ παραμένει στη θέση του…

Οι Σύριοι που εγκατέλειψαν την πατρίδα τους και εγκαταστάθηκαν στην Τουρκία είναι περίπου500.000. Από αυτούς οι 70.000 ζουν στην Αλεξανδρέττα, οι κάτοικοι της οποίας είναι μόνο 25.517…

Η Τουρκία κατηγορείται ως η χώρα που δολοφονεί Μουσουλμάνους με το προσωπείο του Μουσουλμάνου!

Ο κ. Νταβούτογλου επανέλαβε πάλι τις προσφιλείς δηλώσεις του «κανείς να μην επιχειρήσει να δοκιμάσει τη δύναμη της Τουρκίας». Μια απειλή που προκαλεί θυμηδία.

Η Άγκυρα έπεσε στο λάκκο που η ίδια έσκαψε. Ή δάγκωσε το τυράκι στη φάκα που της έστησαν. Είναι πια εμπλεκόμενο μέρος στο συριακό πρόβλημα , όσο και αν επιμένει να το αρνείται.

Ο κ. Ερντογάν θα επισκεφθεί σύντομα τις ΗΠΑ και θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο Ομπάμα. Η πιο σημαντική και ενδιαφέρουσα συνάντηση του, όμως, θα είναι με τον γνωστό Χότζα Φεττουλλάχ Γκιουλέν για να τερματιστεί, ο πόλεμος που ξεκίνησε μεταξύ τους εδώ και λίγο καιρό… Ο κ. Γκιουλέν, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ελέγχει πλήρως την Αστυνομία και το δικαστικό σώμα της χώρας…

Ο κ. Γκιουλέν δεν ανήκει, επίσης, στους υποστηρικτές της πολιτικής συμφιλίωσης με τους Κούρδους που θέλει να πετύχει ο κ. Ερντογάν.

Όλα αυτά μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η Αλεξανδρέττα εξελίσσεται σε πεδίο μάχης για να αποκτήσει πρόσβαση στη θάλασσα το Κουρδιστάν, με το άφθονο πετρέλαιο, που ιδρύεται στη Μέση Ανατολή.  elzoni.gr

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»