Αναζητείται νέος Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, παραιτείται ο Ι. Τέντες
Ποιοι φέρονται ως επικρατέστεροι για τη θέση
Αναζητείται νέος Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, παραιτείται ο Ι. Τέντες
1
εκτύπωση  



Ακριβώς έναν μήνα πριν από τη συνταξιοδότησή του ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ.Ιωάννης Τέντες παραιτείται από το αξίωμά του. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανακοίνωση ανάληψης της θέσης του συντονιστή κατά της διαφθοράς.

Ο νέος θεσμός που νομοθετείται στη Βουλή -πρωτόγνωρος για τα ελληνικά δικαστικά δεδομένα- ανατίθεται σύμφωνα με πληροφορίες σε δικαστικό λειτουργό ο οποίος δεν είναι εν ενεργεία.

Εντός της ημέρας -το αργότερο αύριο, Παρασκευή- ο Εισαγγελέας κ. Ι. Τέντες θα δημοσιοποιήσει την παραίτησή του, με την οποία δρομολογούνται εξελίξεις σε σχέση με την κατάληψη της θέσης του Εισαγγελέα, η οποία δεν μπορεί να μείνει κενή.

Ο νέος Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα επιλεγεί, όπως ορίζει το Σύνταγμα, από το Υπουργικό Συμβούλιο και ήδη έχουν αρχίσει οι διεργασίες στους κόλπους της δικαιοσύνης και της πολιτικής. Συζητείται μάλιστα και αναμένεται η απόφαση για τον νέο Εισαγγελέα να περάσει και από το συμβούλιο των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση. Ως τη λήψη της απόφασης για τον ορισμό νέου προσώπου στη θέση αυτή, χρέη Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου θα αναλάβει μια γυναίκα, η αρχαιότερη αντεισαγγελέας κυρία Ευτέρπη Γκοτζαμάνη.

Μεταξύ των επικρατέστερων για τη θέση του Εισαγγελέα ακούγονται τα ονόματα των αρχαιότερων αντιπροέδρων κκ. Μιχ. ΘεοχαρίδηΑθ. Κουτρουμάνου και Γ. Χρυσικού, ενώ μεγάλες πιθανότητες φέρεται να συγκεντρώνει και ο αρεοπαγίτης κ. Κ. Φράγκος.

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc