Πολιτική

Αναζητώντας ιδέες για περισσότερη ανάπτυξη

Νέες ιδέες για την παγκόσμια ανάπτυξη αλλά και η ενίσχυση της πολιτικής για την αποτροπή κρίσεων είναι τα ζητούμενα στο 43ο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, που άρχισε στο Νταβός της Ελβετίας.
Συνολικά 2.500 εκπρόσωποι της πολιτικής, του επιχειρηματικού κόσμου, της επιστήμης και της κοινωνίας των πολιτών μετέχουν στις εργασίες του 43ου Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ. Περισσότεροι από 50 είναι οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων που θα δώσουν το «παρών». Μεταξύ αυτών η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβντ Κάμερον και ο ρώσος πρωθυπουργός Ντιμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος ανήκει στους ομιλητές που άνοιξαν τις εργασίες του φόρουμ. Στις συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης θα συμμετάσχουν επίσης η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.
«Απαιτείται περισσότερη αισιοδοξία… »
O ρώσος πρωθυπουργός Ντιμίτρι Μεντβέντεφ στο ΝταβόςO ρώσος πρωθυπουργός Ντιμίτρι Μεντβέντεφ στο Νταβός
Η καγκελάριος Μέρκελ, που θα συνοδεύεται από έξι υπουργούς της, θα αναλύσει στην ομιλία της αύριο το απόγευμα τις οικονομικές και δημοσιονομικές ενέργειες που απαιτούνται προκειμένου να σταθεροποιηθούν οι μεταρρυθμίσεις που άρχισαν να εφαρμόζονται στην Ευρώπη.
Απαιτείται περισσότερη αισιοδοξία, τόνισε στο προοίμιο της έναρξης των εργασιών του συνεδρίου, που θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή, ο ιδρυτής του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ Κλάους Σβαμπ, προσθέτοντας ότι το ζητούμενο είναι «να εργασθούμε με πάθος και δύναμη για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης χρέους.
Να διατηρήσουμε την ανταγωνιστικότητά μας
O γερμανός υπουργός Οικονομίας Φίλιπ ΡέσλερO γερμανός υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ
Υπέρ του ανοίγματος των αγορών και του έντιμου ανταγωνισμού θα είναι η παρέμβαση του γερμανού υπουργού Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ στο φόρουμ του Νταβός. Σε συνέντευξή του προς το ραδιοφωνικό δίκτυο SWR2, ο κ. Ρέσλερ διαπιστώνει ότι «εντείνεται ο προστατευτισμός στις γοργά αναπτυσσόμενες χώρες». Για τον λόγο αυτόν «θα πρέπει εμείς, ως χώρα εξαγωγών, να διατηρήσουμε ανοιχτές τις αγορές για τις μεσαίες επιχειρήσεις μας», προσθέτει ο γερμανός υπουργός, διευκρινίζοντας πως μολονότι «η Γερμανία διαθέτει μια ισχυρή οικονομία, θα πρέπει να διατηρήσει και να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά της».
Σταμάτης Ασημένιος, afp, dpa
Υπεύθ. Σύνταξης: Δήμητρα Κυρανούδη

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc