Επισκόπηση τύπου

Σουλτς: Η ΕΕ δεν μπορεί να κάνει παραχωρήσεις

Να αλλάξει ρότα στο πεδίο της ευρωπαϊκής πολιτικής καλεί ο Μ. Σουλτς τον βρετανό πρωθυπουργό Ντ. Κάμερον. Η ΕΕ δεν θα κάνει παραχωρήσεις στο Λονδίνο λέει στην Deutsche Welle o πρόεδρος του ΕK.
Η στάση του Ντέιβιντ Κάμερον που συνοψίζεται στην πρόταση «πρώτα η η χώρα μου και μετά η Ευρώπη», οδηγεί την ΕΕ σε κρίση, επισημαίνει ο Μάρτιν Σουλτς, χαιρετίζοντας παράλληλα την απόφαση του βρετανού πρωθυπουργού να αναβάλει την προγραμματισμένη ομιλία του για τη διαμόρφωση νέων σχέσεων Βρετανίας και ΕΕ, εξαιτίας της υπόθεση ομηρείας στην Αλγερία.
«Ακριβώς τη στιγμή που ήθελε να κάνει μια ομιλία για το θέμα των σχέσεων ΕΕ και Βρετανίας, στην οποία θα επέκρινε τους ευρωπαίους εταίρους του, ακριβώς σε αυτή τη στιγμή τους χρειάζεται επειγόντως», λέει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, παραπέμποντας στις εξελίξεις στο Μαλί και στην Αλγερία.
Η προγραμματισμένη ομιλία του Κάμερον, που τελικά δεν έγινε θα ήταν περισσότερο μια έκκληση προς το κόμμα του, εκτιμά ο σοσιαλδημοκράτης γερμανός πολιτικός. «Όπως συμβαίνει πολύ συχνά, οι ενέργειες πολλών πολιτικών σε ευρωπαϊκό επίπεδο σχετίζονται περισσότερο με τη χώρα τους παρά με την Ευρώπη», τονίζει ο Μάρτιν Σουλτς, διευκρινίζοντας ότι «οι Ευρωπαίοι δεν μπορούν και δεν θα κάνουν καμία παραχώρηση στους Βρετανούς».
«Τέλος στις κομπίνες»
Στην υπόθεση του Γ. Παπακωνσταντίνου αναφέρεται η Süddeutsche ZeitungΣτην υπόθεση του Γ. Παπακωνσταντίνου αναφέρεται η Süddeutsche Zeitung
Στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung δημοσιεύεται ρεπορτάζ με τίτλο «Τέλος στις κομπίνες», το οποίο αναφέρεται στην πρόσφατη απόφαση της Βουλής, να παραπέμψει, με μεγάλη πλειοψηφία, τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου σε προανακριτική επιτροπή για την εμπλοκή του στην υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ».
Στο πλαίσιο του δημοσιεύματος αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «αθόρυβα» το ελληνικό κοινοβούλιο ψήφισε ένα νομοσχέδιο που επιτρέπει για πρώτη φορά να διώκονται για φορολογικές υποθέσεις και οι έλληνες εφοπλιστές, κάτι που αποκλειόταν συνταγματικά από το 1967.
Το υπουργείο Οικονομικών πιστεύει ότι τώρα με τη βοήθεια ενός φόρου ανάλογα με το τονάζ των πλοίων θα οδηγήσει στο ταμείο και τους εφοπλιστές, ο πρόεδρος της ένωσης των οποίων υποστηρίζει ότι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.
Επιμέλεια: Σταμάτης Ασημένιος
Υπεύθ. Σύνταξης: Κώστας Συμεωνίδης

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»