Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης του Αλέξη Τσίπρα στη ΝΕΤ

Συντάκτης: 
Ο Αλέξης Τσίπρας στην εκπομπή NETWEEKΟ Αλέξης Τσίπρας στην εκπομπή NETWEEKφωτό ert.gr
Λίγες ημέρες μετά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μίλησε για το ταξίδι του αλλά και τις πολιτικές εξελίξεις, στην εκπομπή NETWEEK. και στην Έλλη Στάη.
Ο κ. Τσίπρας, αντικρούοντας τα περί διγλωσσίας που του καταλογίζει η κυβέρνηση, τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σταθερή γραμμή, είτε βρίσκεται εντός, είτε βρίσκεται εκτός Ελλάδας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε τη θέση του, ότι το μνημόνιο είναι νεκρό, και πρέπει να θαφτεί πριν μολύνει με ύφεση τον υπόλοιπο ευρωπαϊκό νότο, την Ευρώπη γενικότερα και μετά τον υπόλοιπο κόσμο.

Ταυτόχρονα εξέφρασε την αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτική ιδιωτικοποιήσεων της κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι το κόμμα του είναι κατά της λεηλασίας του δημοσίου και ότι όποιες ιδιωτικοποιήσεις γίνουν θα πρέπει να έχουν κοινωνική ανταποδοτικότητα.

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε την ανάγκη να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα γραφειοκρατίας, διαφθοράς και περιβάλλοντος και να υπάρξει το κατάλληλο κλίμα σταθερότητας για να προσελκύσει η χώρα επενδύσεις, ενώ σημείωσε την ανάγκη να αντιμετωπιστεί και η εγχώρια ολιγαρχία που αποτελείται από λίγες οικογένειες που ελέγχουν την πολιτική και οικονομική ζωή της χώρας.

Όπως τόνισε δεν είναι μέσα στις προθέσεις του η έξοδος της χώρας από το ευρώ, αλλά μια σκληρή διαπραγμάτευση ώστε να αποδεσμευτεί η χώρα από τις επαχθείς διατάξεις του μνημονίου και να υπάρξει κοινωνική πρόοδος.

Για την συνάντησή του με τον Β. Σόιμπλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι και ο ίδιος παρέθεσε αριθμούς στον Γερμανό υπουργό για να καταδείξει την αποτυχία του προγράμματος.

Απαντώντας για τις δημοσκοπήσεις ο κ. Τσίπρας είπε ότι μετά την εκταμίευση της δόσης δημιουργήθηκε μια ψεύτικη προσδοκία εκ μέρους της κυβέρνησης, ενώ γύρω μας υπάρχει μια σκληρή πραγματικότητα. Οι δόσεις που παίρνει η χώρα, πρόσθεσε, αρκούν ίσα, ίσα για να μην χρεοκοπήσουν οι τράπεζες, αλλά δεν αρκούν για να μην χρεοκοπήσουν οι Έλληνες.

Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις, ο κ. Τσίπρας είπε ότι εμφανίζεται μιά παροδική δημοσκοπική ανάκαμψη της κυβέρνησης λόγω της εξασφάλισης της δόσης και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι σύντομα ο ΣΥΡΙΖΑ θα ενισχυθεί καθώς όταν η ψεύτικη προσδοκία διαλυθεί η κοινωνία θα δώσει εκ νέου προβάδισμα στο κόμμα του.

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι το κόμμα του θα συμμαχήσει ακόμη και με τον διάβολο για να πετύχει αποτελέσματα για τη χώρα, αναφερόμενος στη στάση της Βραζιλίας στο ΔΝΤ και πρόσθεσε ότι είναι ανάγκη το ΔΝΤ να συγκρουστεί πιό ανοιχτά με την Γερμανία και όχι με μισόλογα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι η κ. Μέρκελ δεν λέει την αλήθεια στον γερμανικό λαό ενόψει των εκλογών, ότι δηλαδή το πρόγραμμα για την Ελλάδα απέτυχε. Η Βραζιλία τόνισε ο κ. Τσίπρας, έχει φόβους εξαγωγής της κρίσης από την Ευρώπη σε όλο τον κόσμο και ανησυχεί για την γερμανική πολιτική.

Αναφερόμενος στις απεργίες στα Δημόσια Μέσα Μεταφοράς, χαρακτήρισε αντιδημοκρατική την επιστράτευση των εργαζομένων στο Μετρό, ενώ όπως είπε οι απεργίες εκφράζουν την αγωνία των εργαζομένων για μια αξιοπρεπή διαβίωση.

Όπως τόνισε στόχος το ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι η ισοπέδωση των μισθών, αλλά ο εξορθολογισμός τους μέσω της αποδοτικότητας και επισήμανε πως παρότι λεφτά δεν υπάρχουν μπορούν να υπάρξουν αξιοπρεπείς μισθοί, οι οποίοι θα δώσουν μια ώθηση στην οικονομία μέσω της κατανάλωσης.

Αναφερόμενος στο σκηνικό πολιτικής έντασης χαρακτήρισε την θεωρία των πολιτικών άκρων ανιστόρητη, επικίνδυνη και ανόητη γιατί στην πραγματικότητα ανακινεί έναν διχασμό στο λαό.

«Δεν είναι δυνατό μετά από τόσα χρόνια μεταπολίτευσης να έρχονται κάποιοι σύμβουλοι Σαμαρά να τον ωθούν σε αυτό τον ολισθηρό δρόμο, τόνισε ενώ χαρακτήρισε επικίνδυνη τη στάση του υπουργού Δημόσιας Τάξης, κ. Δένδια σημειώνοντας ότι με τη στάση του για την ανακατάληψη των κατειλημμένων κτηρίων της Αθήνας, άναψε τη φωτιά.

Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ, είπε, είναι κατά παραβατικότητας, υπογράμμισε όταν αυτή είναι αποδεδειγμένη και πρόσθεσε ότι κανείς δεν είπε να μην γίνει έλεγχος από εισαγγελείς,

Για την τοποθέτηση του βουλευτή Τ. Κουράκη σε συνέδριο σχετικά με την μισθοδοσία των ιερέων, ο κ. Τσίπρας είπε ότι τον εξοργίζει το γεγονός να υπάρχει θέμα με την πρόταση ενός βουλευτή της αριστεράς και να μην λέει κανείς τίποτα, που την ίδια άποψη διατύπωσε ο κ. Στουρνάρας.

Μας ενδιαφέρει, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας να ενώσουμε το λαό και έχουμε θέση υπέρ εκσυγχρονισμού σχέσεων της εκκλησίας με το κράτος. Με διάλογο και συναίνεση θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι θα πληρώνεται και ο τελευταίος ιερέας είπε ο κ. Τσίρπας και υπογράμμισε ότι μέχρι τώρα δεν υπάρχει καμία κατάληξη στον ΣΥΡΙΖΑ και ότι το θέμα αυτό θα συζητηθεί και με την εκκλησία.

Σε ερώτηση για τα φαινόμενα πολυφωνίας στον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τσίπρας υπερασπίστηκε τα δημοκρατικά χαρακτηριστικά του κόμματός του , και τόνισε ότι διαφορετικές απόψεις υπάρχουν σε όλα τα κόμματα.

Τέλος ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι να γίνουν εκλογές πριν από τις γερμανικές εκλογές,-που θα γίνουν το Σεπτέμβριο- για να σταματήσει η καταστροφική πορεία της χώρας και ο κόμμα του ως κυβέρνηση, να διεκδικήσει μέσω της σκληρής διαπραγμάτευσης μια βιώσιμη λύση για τη χώρα.

Comments

lornion said…
το ταξείδι έδειξε στον κ. Τσίπρα την γλώσσα της πολιτικής.ΑΚΌΜΗ ΚΑΙ Ο ΠΛΕΌΝ ΑΝΈΝΔΟΤΟΣ ΑΓΏΝΑΣ ΕΝΔΎΕΤΑΙ ΤΟΝ ΜΑΝΔΎΑ ΤΗΣ ΜΕΤΡΙΟΠΆΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΎΤΟ ΕΊΝΑΙ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΏΡΑ. ΑΝΑΖΗΤΕΊΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΊΤΕΥΣΗ Η ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΊΣΑ ΕΛΠΙΔΑ.

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»