ΝΕΟΣ ΥΠΕΞ ΤΩΝ ΗΠΑ

Εγκρίθηκε ο διορισμός του Τζον Κέρι στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τον διορισμό του Τζον Κέρι στο αξίωμα του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, στο οποίο θα διαδεχτεί την Χίλαρι Κλίντον, ενέκρινε η Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της αμερικανικής Γερουσίας και εντός της ημέρας αναμένεται η επικύρωσή της απόφασης από την ολομέλεια της Γερουσίας.

Εγκρίθηκε ο διορισμός του Τζον Κέρι στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Η γερουσιαστής των Δημοκρατικών Μπάρμπαρα Μπόξερ δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι ο Κέρι, ο οποίος μέχρι σήμερα προήδρευε της επιτροπής αυτής, αλλά δεν έλαβε μέρος στην ψηφοφορία, ψηφίστηκε ομόφωνα από τους συναδέλφους του.
Ο γερουσιαστής των Δημοκρατικών που αποτέλεσε προσωπική επιλογή του Μπαράκ Ομπάμα για τη θέση του επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, χαίρει ευρείας υποστήριξης μεταξύ των Δημοκρατικών αλλά και των Ρεπουμπλικάνων στην Γερουσία.
Κατά την ακρόασή του πριν από λίγες ημέρες από τη Γερουσία, ο δημοκρατικός γερουσιαστής είπε ότι «η αμερικανική εξωτερική πολιτική δεν προσδιορίζεται μόνο από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και την ανάπτυξη» στρατιωτικών δυνάμεων.
Επικεντρώθηκε μεταξύ άλλων στο θέμα του Ιράν, τονίζοντας ότι η Ουάσιγκτον «θα κάνει τα πάντα» ώστε η Τεχεράνη να μην αποκτήσει ποτέ πυρηνικά όπλα όπλα
Υπενθυμίζεται ότι ο ηλικίας 69 ετών Κέρι ήταν υποψήφιος το 2004 στις εκλογές για την προεδρία των ΗΠΑ, με αντίπαλο τον ρεπουμπλικάνο Τζορτζ Ουόκερ Μπους. Στη συνέχεια, για τέσσερα χρόνια υπήρξε πρόεδρος της ισχυρής επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας.    ΕΘΝΟΣ

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»