Οικονομία Τα βλέμματα στραμμένα στην άρση του αδιεξόδου

Οικονομία

Τα βλέμματα στραμμένα στην άρση του αδιεξόδου

Συνεχίζονται οι προπαρασκευαστικές διεργασίες του Eurogroup που ξεκινά αύριο το απόγευμα. Ενημέρωση Μέρκελ και Ολάντ από Τσίπρα για την ελληνική πρόταση. Συζήτηση για την επέκταση του προγράμματος και τη χρηματοδότηση.
Έντονες είναι οι διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στις Βρυξέλλες με στόχο την άρση του αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους εταίρους και δανειστές, ενόψει της αυριανής συνεδρίασης του Εurogroup.
Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε τριμερής συνάντησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τη γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και το γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ. Σύμφωνα με ελληνικές πηγές στη διάρκεια της συνάντησης ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τους δύο ηγέτες για την ελληνική πρόταση και τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν κατανοεί την επιμονή των θεσμών σε τόσο σκληρά μέτρα.
Βαρύ το κλίμα στη βελγική πρωτεύουσα
Στις 17:00 (τοπική ώρα) ξεκινά το αυριανό Eurogroup στις Βρυξέλλες
Στις 17:00 (τοπική ώρα) ξεκινά το αυριανό Eurogroup στις Βρυξέλλες
Γαλλικές πηγές ανέφεραν ότι στη συνάντηση οι τρεις ηγέτες συζήτησαν τι πρέπει να γίνει σήμερα και αύριο για να καταλήξουν στα ζητήματα που πρέπει ακόμη να διευθετηθούν αναφορικά με τις μεταρρυθμίσεις, την επέκταση του προγράμματος και το θέμα της χρηματοδότησης της Ελλάδας. Πριν από λίγη ώρα ο πρόεδρος του Εurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ αποφάσισε τη σύγκλιση έκτακτης συνεδρίασης των υπουργών Oικονομικών της ευρωζώνης για αύριο το απόγευμα στις 17:00 τοπική ώρα.
Το κλίμα στη βελγική πρωτεύουσα είναι βαρύ δεδομένου ότι θα πρέπει να βρεθεί λύση στο ελληνικό ζήτημα μέσα στις επόμενες ώρες προκειμένου να συνεχίσει η Ελλάδα να έχει την κάλυψη των εταίρων δεδομένου ότι το υφιστάμενο πρόγραμμα λήγει στις 30 Ιουνίου. Επιπλέον, η Ελλάδα θα πρέπει να πληρώσει στις 30 Ιουνίου τη δόση των 1,55 δισ. ευρώ στο ΔΝΤ, που σημαίνει ότι έχει απόλυτη ανάγκη της χρηματοδότησης από τα διαθέσιμα του προγράμματος.
Νίκος Μπέλλος, Βρυξέλλες

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»