«H Ελλάδα δεν μπορεί να πληρώσει, δεν θα πληρώσε

ΜΕ «ΕΛΛΗΝΙΚΑ» ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΥΠΟΣ

ι»«H Ελλάδα δεν μπορεί να πληρώσει, δεν θα πληρώσε

Με πρωτοσέλιδα ρεπορτάζ αφιερωμένα στην Ελλάδα, δημοσκοπήσεις υπέρ του Grexit αλλά και... στήριξη στην Πρόεδρο της Βουλής για την επίθεση που εξαπέλυσε χθες κατά του κεντρικού τραπεζίτη, κυκλοφορούν σήμερα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

«H Ελλάδα δεν μπορεί να πληρώσει, δεν θα πληρώσει»
«H Ελλάδα δεν μπορεί να πληρώσει, δεν θα πληρώσει», τιτλοφορείται το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Guardian, η οποία παρουσιάζοντας έναν προβληματισμένο -ενόψει δύσκολων αποφάσεων- Τσίπρα παρουσιάζει με ένα εντυπωσιακό γράφιμα τη δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας.

Συνοδεύοντας το πρωτοσέλιδο με τα αποκαρδιωτικά ποσοστά της ελληνικής οικονομίας, το δημοσίευμα σχολιάζει ότι η Ελλάδα ρίχνει το βάρος στους δανειστές, επισημαίνοντας ότι το σημερινό eurogroup ίσως είναι η τελευταία ρεαλιστική προσπάθεια για να βρεθεί λύση πριν η χώρα έρθει αντιμέτωπη με μια χρεοκοπία σε 12 ημέρες. Οι πιθανότητες ωστόσο που δίνονται για μια σημαντική εξέλιξη στις σημερινές συνομιλίες είναι ελάχιστες.
Με το ελληνικό ζήτημα στο πρωτοσέλιδό της κυκλοφορεί σήμερα και η εφημερίδα Financial Times. Το δημοσίευμα αναφέρεται και στην παρέμβαση Στουρνάρα και στην χθεσινή έκθεση της ΤτΕ που, όπως γράφει χαρακτηριστικά, «άναψε τα αίματα».

Με άρθρο - παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα κυκλοφορεί εξάλλου σήμερα η γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel. Σε αυτό και με τίτλο: «Οι Γερμανοί δεν πληρώνουν για τους Έλληνες» ο πρωθυπουργός επιχειρεί να διαλύσει τις αρνητικές εντυπώσεις που δημιουργούν στη γερμανική κοινή γνώμη εσφαλμένες απόψεις και εκτιμήσεις διεθνών οικονομικών και πολιτικών παραγόντων. «Όσοι λένε (στον γερμανικό λαό) ότι πληρώνει μισθούς και συντάξεις Ελλήνων δεν του λένε την αλήθεια» τονίζει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

«Υπουργοί Οικονομικών δίνουν τελευταία διορία στην Ελλάδα», είναι ο τίτλος δημοσιεύματος που αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική έκδοση της γερμανικής εφημερίδας Bild λίγο μετά τα μεσάνυχτα και περιλαμβάνει δηλώσεις των υπουργών Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, του Βελγίου, Γιόχαν φαν Όφερτφελντ, της Λιθουανίας Ριμάντας Σάντζιους και της Σλοβενίας Ντούσαν Μράμορ ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup απόψε στο Λουξεμβούργο.

Στο μεταξύ, δημοσκόπηση σύμφωνα με την οποία το 56% των Γερμανών επιθυμεί την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ δημοσιεύει σήμερα στην ηλεκτρονική του έκδοση το περιοδικό Spiegel.

Για την Ελλάδα, αλλά σε διαφορετικό μήκος κύματος, γράφει και η Daily Telegraph. Στο πρόσωπο του αρθρογράφου της Ambrose Evans-Pritchard μάλιστα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου βρίσκει έναν απρόσμενο «σύμμαχο». Στο δημοσίευμά του χαρακτηρίζει πολιτική επίθεση σε εκλεγμένη κυβέρνηση το περιεχόμενο της έκθεσης του κεντρικού τραπεζίτη της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα.
Η Κεντρική Τράπεζα της Ελλάδος δεν παρουσιάζει δυνητικούς κινδύνους στο χειρότερο σενάριο -κάτι το οποίο θα μπορούσε να είναι αποδεκτό- αλλά συμπεραίνει ότι όλα αυτά θα συμβούν αν ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν συμφωνήσει με τους όρους που επιβάλλουν οι Βρυξέλλες.
Οι απειλές ότι η Ελλάδα θα αναγκαστεί να βγει από την ΕΕ και ότι αλυσιδωτές αντιδράσεις θα οδηγήσουν στην οικονομική κατάρρευση αν δεν επιτευχθεί μια συμφωνία συνιστούν ωμό εκφοβισμό, γράφει επίσης η εφήμερίδα Daily Telegraph.  ethnos

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»