Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας Ελλάδας - Ρωσίαs

Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας Ελλάδας - Ρωσίαs

O πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συναντάται με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν στα πλαίσια του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.
Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν θα επιστεγαστεί η πολύπλευρη διμερής εργασία που έγινε τους προηγούμενους μήνες ανάμεσα σε πολλά υπουργεία και τομείς των δυο χωρών. Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης χαρακτήρισε ως ιστορικής σημασίας την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας Ελλάδας - Ρωσίας για την υποστήριξη της κατασκευής του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου μέσα από το έδαφος της Ελλάδας.
Στα πλαίσια του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ ο έλληνας υπουργός και ο ρώσος ομόλογος του διευκρίνισαν μετά την υπογραφή ότι ο αγωγός δεν στρέφεται εναντίον κανενός αντίθετα συμβάλει στην επάρκεια, την ασφάλεια και την σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής. Επεσήμαναν ότι η συμφωνία δεν ορθώνει τείχη αλλά αντίθετα βοηθάει στην ανάδειξη των σχέσεων της Ρωσίας και της ΕΕ, σχέσεις οι οποίες αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε πολύ κακό επίπεδο.
Μεικτή ελληνορωσική εταιρεία
Συνάντηση Τσίπρα-Πούτιν στα πλαίσια του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης
Συνάντηση Τσίπρα-Πούτιν στα πλαίσια του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης
Διευκρινίζεται ότι υπάρχει ήδη έτοιμη κοινή διακήρυξη για τη δημιουργία μεικτής ελληνορωσικής εταιρείας που θα αναλάβει την κατασκευή και λειτουργία του αγωγού αυτού. Η χρηματοδότηση θα γίνει εξολοκλήρου από τον ρωσικό όμιλο Βεμπ Κάπιταλ και το κόστος θα ανέλθει στα δυο δισεκατομμύρια ευρώ.
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε την ευκαιρία να καταθέσει στεφάνι στο άγαλμα του μεγάλου έλληνα Ιωάννη Καποδίστρια, ο οποίος διέπρεψε διπλωματικά στην τσαρική αυλή πριν οριστεί ως πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας το 1832.
Δημήτρης Λιάτσος, Μόσχα

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc