Η πρόταση Γιούνκερ και πάλι υπό εξέταση από την κυβέρνηση

Η πρόταση Γιούνκερ και πάλι υπό εξέταση από την κυβέρνηση

Συνεχείς πιέσεις υπουργών προς τον Αλέξη Τσίπρα
Η πρόταση Γιούνκερ και πάλι υπό εξέταση από την κυβέρνηση
3
εκτύπωση  

Εντονες πιέσεις ασκούνται εκ νέου το βράδυ της Τρίτης προς τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρανα αποδεχθεί τελικά την πρόταση που του κατέθεσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ το βράδυ της Δευτέρας, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα για τη χώρα, να αποτραπεί ο διχασμός και να περισωθεί στο βαθμό που αυτό είναι δυνατόν, η κυβέρνηση.

«Ολα είναι ανοιχτά» ανέφερε κορυφαίος υπουργός σε κατ' ιδίαν συνομιλία λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης, αφήνοτας να εννοηθεί ότι επιχειρείται έστω και αφότου παρήλθε η προθεσμία για την καταβολή της δόσης του ΔΝΤ, να μην επέλθει η οριστική και ολική καταστροφή.

Είχε προηγηθεί η δημόσια παραδοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ι. Δραγασάκη ότι είχε εισηγηθεί στον κ. Τσίπρα να αποδεχθεί από την προηγούμενη εβδομάδα την πρόταση των εταίρων για έναν συμβιβασμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κυβέρνηση και μεταξύ υπουργών έχει αρχίσει να κυριαρχεί η ανησυχία για την επόμενη ημέρα, καθώς αυξάνουν και εντείνονται οι εκδηλώσεις πολιτών υπέρ της παραμονής στην ΟΝΕ και την Ευρώπη, ενώ μοιάζει να έχει πλέον διαμορφωθεί συνείδηση για το τι θα σημανει ένα «όχι» στο δημοψήφισμα που εισηγήθηκε η κυβέρνηση, με τράπεζες κλειστές και την χώρα να μην βρίσκεται καν σε «μηχανική υποστήριξη»

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»