Μήνυμα υπέρ της παραμονής στο ευρώ με σύνθημα "Μένουμε Ευρώπη" (tweets)

Μήνυμα υπέρ της παραμονής στο ευρώ με σύνθημα "Μένουμε Ευρώπη" (tweets)

Η συγκέντρωση ήταν από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών, υπερβαίνοντας τις προσδοκίες των διοργανωτών της, ενώ και οι "πολέμιοί" της αναγνωρίζουν την επιτυχία της

Mια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις των τελευταίων ετών πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο Σύνταγμα, και στους παράδρομους της πλατείας, με χιλιάδες κόσμου όλων των ηλικιών και των παρατάξεων να δίνουν βροντερό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι η Ελλάδα "μένει και θα παραμείνει στην Ευρώπη" συνεχίζοντας αταλάντευτα την ευρωπαϊκή της πορεία.

Η συγκέντρωση, υπερέβη τις προσδοκίες των διοργανωτών της μέγεθος σε παλμό, και έκλεψε τις εντυπώσεις από τη συγκέντρωση της Τετάρτης κατά της λιτότητας. Μάλιστα, πολύς κόσμος ανέβηκε στο προαύλιο της Βουλής πάνω από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη ανεμίζοντας ελληνικές και ευρωπαϊκές σημαίες.

Εκτός από το "Μένουμε Ευρώπη", άλλα συνθήματα που κυριάρχησαν στη συγκέντρωση είναι "Ναι στην Ελλάδα της επιχειρηματικότητας" και "Ναι στην ΕΕ όχι στην απομόνωση", "Ελλάς - Ευρώπη Δημοκρατία".

Η συγκέντρωση είχε ως στόχο να καταθέσει την αγωνία και διαμαρτυρία μίας μεγάλης μερίδας πολιτών, για την κατάληξη της διαπραγμάτευσης. Αγωνία για την κατάληξη, και διαμαρτυρία για την αποσπασματική και ελλιπή ενημέρωση.

Σημειώνεται ότι τα κοινωνικά δίκτυα "πήραν φωτιά" παρουσιάζοντας εκτενώς τα τεκταινόμενα στη συγκέντρωση, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και οι "πολέμιοί" της αναγνωρίζουν την επιτυχία της (στην πλατεία Συντάγματος είχε συρρεύσει κόσμος ήδη από τις 7 το απόγευμα). Παράλληλα, τη συγκέντρωση επέλεξε να προβάλει και το γραφείο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα με σχετικό τουίτ.









Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/283745/kosmosurroi-sto-sudagma-me-sunthima-menoume-europi-/#ixzz3dSO9jDqP
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc