Spiegel: Πιο... ευέλικτη γίνεται η Γερμανία Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις στην Αθήνα

http://www.elzoni.gr/Spiegel: Πιο... ευέλικτη γίνεται η ΓερμανίαΣυνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις στην Αθήνα
06/03/2017

Με ιδιαίτερη δυσκολία συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις στην Αθήνα ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους εκπροσώπους των δανειστών.

Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα τονίζει ότι δεν πρέπει να υπάρξει κάποια εμπλοκή, η διαδικασία εξακολουθεί να κινείται σε θολά νερά, χωρίς να γίνεται γνωστό αν υπάρχει πρόοδος.
Μετά τις επαφές του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, και της υπουργού Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, με τους εκπροσώπους των δανειστών, ανώτερη κυβερνητική πηγή υποστήριξε ότι αποφασίστηκε να παραπεμφθούν στα τεχνικά κλιμάκια τα κρίσιμα σημεία της διαπραγμάτευσης, καθώς «απαιτείται περαιτέρω τεκμηρίωση».
Συγκεκριμένα, πρόκειται για το ζήτημα του αφορολόγητου, του κόστους χρηματοδότησης του συνταξιοδοτικού συστήματος, αλλά και το θέμα των αντίμετρων.
Η ίδια πηγή μάλιστα, παραδέχθηκε ότι Αθήνα και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχουν σοβαρές διαφορές ως προς το περιεχόμενο των συγκεκριμένων παρεμβάσεων.
Στο μεταξύ, η γερμανική κυβέρνηση προκειμένου να κλείσει η διαπραγμάτευση δείχνει να είναι ανοικτή σε νέες παραχωρήσεις, αναφέρει δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης τους γερμανικού περιοδικού Spiegel.
«Υπάρχει κινητικότητα στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαίων εταίρων. «Είμαστε σε απόσταση αναπνοής από μια συμφωνία», είπε ανώτερος Έλληνας κυβερνητικός αξιωματούχος στο Spiegel.
Αυτό σημαίνει ότι η γερμανική κυβέρνηση είναι έτοιμη να προσφέρει στην κυβέρνηση Τσίπρα και άλλες ελαφρύνσεις του ελληνικού χρέους πριν το 2018. Αυτό θα μπορούσε να γίνει υπό τη μορφή αναπροσαρμογής των επιτοκίων και επιμήκυνσης του χρόνου εξόφλησής τους.

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc