Από την Κάλυμνο το νέο μήνυμα Παυλόπουλου προς την Τουρκία

http://www.tovima.gr

Επαμεινώνδας Κορκονέα
Από την Κάλυμνο το νέο μήνυμα Παυλόπουλου προς την Τουρκία
Share
εκτύπωση  
Κάλυμνος 
Mήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, αλλά κυρίως προς την Τουρκία, απηύθυνε από την Κάλυμνο, όπου βρίσκεται για τις εκδηλώσεις εορτασμού της 70ής επετείου Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Η Ελλάδα επιθυμεί την ανάπτυξη στενών σχέσεων καλής γειτονίας και ειλικρινούς φιλίας με την Τουρκία, αλλά είναι αποφασισμένη με βάση το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο να υπερασπιστεί στο ακέραιο τα σύνορα και την εδαφική της ακεραιότητα» τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.

Ειδικότερα στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε τα εξής:

«Τιμώντας σήμερα εδώ, στην ακριτική Κάλυμνο, την ιστορική Επέτειο της Ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων στον Εθνικό μας Κορμό, στέλνουμε προς κάθε κατεύθυνση -ιδίως δε προς την γείτονα και φίλη Τουρκία- το εξής διπλό μήνυμα:

Πρώτον, η Ελλάδα επιδιώκει εμπράκτως -όπως το απέδειξε και προσφάτως με την στάση της υπέρ της νομίμως εκλεγμένης Τουρκικής Κυβέρνησης και εναντίον των αφρόνων πραξικοπηματιών- την ανάπτυξη στενών σχέσεων καλής γειτονίας και ειλικρινούς φιλίας με την Τουρκία και την ενεργό στήριξη της προσέγγισής της με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δεύτερον, η Ελλάδα είναι αποφασισμένη, με βάση το διεθνές δίκαιο στο σύνολό του -κυρίως δε με βάση την Συνθήκη της Λωζάνης, της οποίας κάθε αμφισβήτηση είναι αδιανόητη- καθώς και με βάση το ευρωπαϊκό δίκαιο να υπερασπισθεί, και μάλιστα στο ακέραιο, τα σύνορά της, την εδαφική της ακεραιότητα και την κυριαρχία της, συνακόλουθα δε τα σύνορα, την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία της ΕΕ.»

Ο Πρόεδρος αναμένεται να ανακηρυχθεί Επίτιμος Δημότης. Επίσης, θα επισκεφθεί και το νησί της Ψερίμου.

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc