Η Νέα Δημοκρατία κόβει όλους τους διαύλους επικοινωνίας με τους ΑΝΕΛ

http://www.tovima.gr/

Επιθυμεί συσπείρωση στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για να αποτραπεί το όποιο ενδεχόμενο στήριξης δυνάμεων εκτός αυτής - Τι σηματοδοτεί η επαναδραστηριοποίηση Ρουσόπουλου
Η Νέα Δημοκρατία κόβει όλους τους διαύλους επικοινωνίας με τους ΑΝΕΛ
Share
εκτύπωση  

Μια βασική αρχή του Κινέζου θεωρητικού της στρατηγικής, είναι: «φτιάξε μια χρυσή γέφυρα για να μπορέσει να περάσει ο εχθρός σου υποχωρώντας».Η σημερινή ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας έχει εστιάσει τελευταία στον Πάνο Καμμένο και η γραμμή της δεν είναι απλά να υποχωρήσει ο πολιτικός εχθρός της μέσω μιας γέφυρας.

Κεντρική στρατηγική είναι να κοπούν οι όποιες γέφυρες υπάρχουν από διάφορες πλευρές του κόμματος με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, αλλά ταυτόχρονα και να μην υπάρξει και αποενοχοποίηση για τη στήριξη διαφόρων πολιτικών κινήσεων εκτός Ν.Δ.

Η εντολή για επίθεση στον κ. Καμμένο δόθηκε στην τελευταία συνεδρίαση των γαλάζιων» τομεαρχών από τον πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη και πλέον αποτελεί οδηγό για βουλευτές και στελέχη.

Η ηγεσία της Ν.Δ.δεν θέλει σε καμία περίπτωση να συντηρείται το κλίμα περί δήθεν συνεννοήσεων ή ανοικτών διαύλων επικοινωνίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων με τμήμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ειδικά των καραμανλικών.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός της επανεμφάνισης, μετά από αρκετό χρονικό διάστημα, του Θόδωρου Ρουσόπουλου, ο οποίος μετά την χθεσινή επίθεση του βουλευτή Σερρών Κώστα Καραμανλή κατά του κ. Καμμένου, επιχείρησε να ακυρώσει επικοινωνιακά και το νέο εγχείρημα, αυτό του Δικτύου Ελλήνων Ριζοσπαστών, στο οποίο πρωτοστατούν οι πρώην υπουργοί επί κυβερνήσεων Καραμανλή την περίοδο 2004 - 2009, οι Σάββας Τσιτουρίδης και Νίκος Τσιαρτσιώνης.

Η κίνηση τόσο του κ. Ρουσόπουλου όσο και του κ. Καραμανλή εξυπηρετούν την στρατηγική του κ. Μητσοτάκη που θέλει να υπάρξει συσπείρωση γύρω από τη Ν.Δ.και να αποτραπεί το όποιο ενδεχόμενο για στήριξη δυνάμεων εκτός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Ρουσόπουλος που προανήγγειλε επί της ουσίας και την επαναδραστηριοποίησή του με την πολιτική, για την οποία δήλωσε ότι τον ενδιαφέρει, έστειλε μήνυμα (με συνέντευξή του στο Ρ/Σ North 98) σε εκείνους που χρησιμοποιούν το όνομα του πρώην πρωθυπουργού ή που τον κατηγορούν για το «φούσκωμα» του ελλείμματος με πιο χαρακτηριστική τη φράση: «Δεν μπορώ να βλέπω υπουργό της φωτοτυπίας να κουνά σήμερα το δάκτυλο».

«Το ότι υπήρξαν υπουργοί του Κώστα Καραμανλή για έναν μικρό χρονικό διάστημα αυτό είναι αλήθεια. Το ότι επιλέγουν να κάνουν ένα δικό τους κόμμα είναι επίσης μια αλήθεια που δεν έχει σχέση με τον Κώστα Καραμανλή, κανενός είδους ομπρέλα καραμανλική αυτό το πράγμα. Η επιλογή τους είναι καθαρά προσωπική» είπε ο κ. Ρουσόπουλος, τακτικός συνομιλητής του κ. Καραμανλή, αποδομώντας την κίνηση των κκ. Τσιτουρίδη και Τσιαρτσιώνη.

Την ίδια στιγμή όμως, στη σκιά της χθεσινής παρέμβασης του κ. Καραμανλή, βουλευτή Σερρών, όπου είπε, αναφερόμενος στον κ. Καμμένο, «και με τον Τσίπρα και με τον Καραμανλή δεν γίνεται» και τον χαρακτήρισε «καραμανλικό ευκαιρίας και καραμανλικό α λα καρτ», ο πρώην υπουργός Επικρατείας, έδωσε το στίγμα, απηχώντας και απόψεις του πρώην Πρωθυπουργού.

«Εγώ εκτιμώ ότι ο χώρος της ΝΔ, ασχέτως αν μπορεί να μην συμπαθούν τη σημερινή ηγεσία ή κάποιες πολιτικές, είναι ένας χώρος που έχει δυνατότητα ευρέων συναινέσεων και κατά συνέπεια θα μπορούσε να υπάρξει αυτή η συναίνεση μέσα στο χώρο της Ν.Δ.» είπε και συμπλήρωσε: «Δεν νομίζω δηλ. ότι ο σημερινός αρχηγός της ΝΔ έχει δείξει με τις ενέργειες του και τις πράξεις του σημάδια αποκλεισμών. Πολλές φορές αξιοποιείται ή χρησιμοποιείται το όνομα του Καραμανλή από πάρα πολλούς, δεν το έκαναν οι ίδιοι αλλά...».

Επί του προσωπικού, ο κ. Ρουσόπουλος προανήγγειλε την επαναδραστηριοποίησή του, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχει άριστες σχέσεις με τον κ. Μητσοτάκη και ήδη ανέλαβε την προεδρία του ιστορικότερου think tank στο χώρο της κεντροδεξιάς του, ΚΠΕΕ (Κέντρο Πολιτικής Έρευνας και Επικοινωνίας) που ιδρύθηκε το 1975.
«Θεωρώ ότι υπάρχει και μια ηθική υποχρέωση όταν το όνομά σου έχει σπιλωθεί να κινηθείς με τρόπους έτσι ώστε να αποκαταστήσεις αυτή τη σπίλωση» τόνισε με έμφαση.

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc