Όλες οι διαφορές επί τάπητος

Σαββατοκύριακo
11-12  Μαρτίου 2017
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 2365RSS FEED
Παραμένουν τα... αγκάθιαΌλες οι διαφορές επί τάπητος
11/03/2017
Με έντονες διαφορές εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης συνεχίζεται η διαπραγμάτευση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους εκπροσώπους των δανειστών στην Αθήνα.
Παρά την γενικότερη αισιοδοξία της κυβέρνησης για την έκβαση των συνομιλιών προκειμένου να κλείσει η διαδικασία της αξιολόγησης, τα ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά είναι αρκετά.
Για διαφορές που παραμένουν σε πολύ σημαντικούς τομείς, παρά την πρόοδο σε άλλα σημαντικά θέματα, έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρι Ράις, εκτιμώντας ότι «είναι πολύ νωρίς να κάνουμε υποθέσεις για το πότε θα επιτευχθεί συμφωνία», σε ό,τι αφορά το κλείσιμο της αξιολόγησης.
Όπως επεσήμανε, κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων στην Ουάσιγκτον, «έχει σημειωθεί πρόοδος σε κάποιες σημαντικές περιοχές και την καλωσορίζουμε. Ωστόσο, οι διαφορές παραμένουν σε σημαντικούς τομείς».
Ο κ. Ράις δεν θέλησε να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις για τους τομείς στους οποίους αναφέρεται και συμπλήρωσε ότι ακόμη απαιτείται πολλή δουλεία.
Ερωτηθείς για το εάν μιλάει για το staff level agreement ή το συνολικό πρόγραμμα του ΔΝΤ με την Ελλάδα, ο εκπρόσωπος του Ταμείου απάντησε πως αναφέρεται στις εν εξελίξει συζητήσεις.
Την ίδια ώρα, την εκτίμηση πως η σταθερή επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% δεν υπονομεύει την οικονομική ανάπτυξη, εξέφρασε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Πιερ Μοσκοβισί, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή, Νίκου Χουντή.
«Η Κομισιόν και τα άλλα ευρωπαϊκά όργανα θεωρούν ότι η Ελλάδα μπορεί να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3,5% του ΑΕΠ το 2018 και να το διατηρήσει επί σειρά ετών στη συνέχεια, χωρίς να υπονομευθεί η οικονομική ανάκαμψη» ανέφερε επακριβώς, ο Ευρωπαίος Επίτροπος.
Κατά τον ίδιο μάλιστα, ο στόχος για πλεόνασμα 3,5% θα πρέπει να διατηρηθεί «μεσοπρόθεσμα», ενώ παρέπεμψε στις τρέχουσες διαπραγματεύσεις για τον καθορισμό της ακριβούς διάρκειας ισχύος του συγκεκριμένου στόχου

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc